Hanne Verstraete uit Poelkapelle voor de tweede keer te zien in Blokken

Hanne Verstraete is deze avond voor de tweede keer te zien in het spelprogramma Blokken. © RB
Redactie KW

Vanavond zien we Hanne Verstraete (26) voor de tweede keer in het spelprogramma Blokken op Eén. Gisteren wist ze tijdens haar de eerste deelname via, de laatste vraag, het antwoord ‘Charles De Gaulleplein’ in Parijs met de hakken over de sloot en over haar tegenkandidaat verkeersleider Tom te wippen.

Hanne Verstraete is geboren en getogen in Poelkapelle. Ze schreef haarzelf in voor het spelprogramma Blokken op Eén. “Op dit moment woon ik met mijn vriend Kevin in bij mijn ouders, We zijn een huis aan het verbouwen in Poelkapelle”, zegt ze.

“Vroeger speelde ik nog volleybal bij de jeugd van Sportiva Langemark. Maar mijn studies riepen daar een halt toe. Na het lagere in Poelkapelle en het Lyceum (Latijn – Moderne talen) in Ieper trok ik naar de Gentse universiteit waar ik de richting tolk Italiaans-Engels met succes afrondde. Nu werk ik op de klantendienst bij ‘Modular Lighting Instruments’ in Roeselare waar ik vooral de contacten met de klanten in Italië, Spanje en de Aziatische landen onderhoud. Mijn hobby’s zijn lezen en fietsen, maar de huidige verbouwingen aan ons huis doen dit uit de boeken.”

“Altijd met mama gekeken naar Blokken”

“Ik heb mezelf ingeschreven voor Blokken. Daar wou ik gewoon graag eens aan meedoen. Ik keek daar altijd naar met mijn mama en we deden ook mee vanuit onze zetel. We hadden afgesproken dat ik ooit ook eens zou meedoen. Toen ik me had ingeschreven dacht ik bij mezelf: verdorie, wat heb ik nu gedaan. Maar dan werd ik uitgenodigd voor de selecties en ik trok daarheen. Ik ging vlot door de eerste vragenronde en daarna moest ik mezelf ook voor de camera voorstellen.”

De week kreeg Hanne te horen dat ze mocht meedoen. “Op 14 februari mocht ik naar de opnames. Het was echt tof! Minder positief was dat ik die dag heel ziek was, maar dat heb ik goed kunnen verstoppen, denk ik. Ik had een hele hoop supporters mee, mijn ouders en grootouders en nog een groot deel van Kevins familie.”

De eerste keer, gisteren werd de aflevering uitgezonden, werd het een spannende partij voor Hanne tegen Tom. De strijd werd beslecht met de allerlaatste vraag. “Er viel een pak van mijn schouders en tot groot jolijt van mijn meegereisde supporters mocht ik de finale spelen. En in die finale, wonder boven wonder, vond ik na de tweede vraag het antwoord.”

“Met onze verbouwingswerken komt de eerste 1.000 euro alvast goed van pas.” Vanavond stapt Hanne om 18.30 uur in de tweede ronde. “Wil je de uitslag weten (lacht)? Dan zal je moeten kijken.”

Blokken, vanavond om 18.30 uur op Eén.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier