Hanne uit Ingelmunster speelt toneel en verkoopt t-shirts voor De Warmste Week

Hanne toont één van haar ontworpen T-shirts. Dochtertje Laurien kijkt aandachtig mee. (foto FODI) © (foto FODI)
Redactie KW

Op zaterdag 23 november wordt het toneelstuk ‘Milleke van Heule’ voorgesteld in feestzaal De Wante. Twaalf jaar geleden stond Hanne Denturck voor de laatste keer op de scène. Nu is ze er terug bij als poetsvrouw. Hanne is ook actief bij Team Kerstboom en verkoopt T-shirts voor De Warmste Week.

Hanne Denturck woont samen met Thomas Ingelbeen in de Kortrijkstraat 194. Ze hebben één dochtertje Laurien (1,5 jaar). Hanne werkt als marketing-communicatieverantwoordelijke bij Alphatech-Machinebouw in Izegem. In haar vrije tijd is ze actief bij het Rode Kruis, gaat ze lopen en leest ze. In bijberoep is ze wedding planner. In 2005 speelde Hanne een eerste keer mee met toneelkring Uylenspieghel. Vijf toneelstukken later stopte ze al, want Hanne begon te studeren in Gent. “Ik nam afscheid in 2007 met ‘Een beeld van een man’ in een regie van Cis Verhaeghe. Ik ging ieder jaar wel kijken. Het kriebelde terug om op de scène te staan. Heidi Decock vroeg om terug mee te doen en ik stemde toe”, begint Hanne.

Niet te onderschatten

“We waren echter met drie nieuwkomers, maar er waren maar twee passende rollen voorzien. We trokken een lotje, ik was erbij”, glimlacht Hanne (29), die de voorbereidingen wel wat heeft onderschat. “Er kruipt zoveel werk in al die repetities. Mensen komen kijken en denken dat we gewoon een beetje tekst uit het hoofd leren, maar het is meer dan dat hoor. Ik heb gelukkig een kleine rol. Ik werk nu weer met regisseur Cis Verhaeghe en speel opnieuw een poetsvrouw. Blijkbaar kan ik dat goed (lacht). Ze heet Jeanne en heeft in haar leven al ups en downs gekend. Het personage kwam traag op gang en het was even zoeken hoe ik Jeanne moest spelen. Ik heb wel een beetje gezonde stress, maar ik ken al veel mensen die komen kijken. Met wat geluk doe ik volgend jaar terug mee. Maar niet in het voorjaar door mijn bijberoep als wedding planner. Ik wil dan zeker een kleine rol in het najaar vertolken.”

Ingelmunster loopt warm

Zes jaar geleden begon Hanne, samen met een groep vrienden, met de uitbouw van Team Kerstmarkt. De eerste kerstmarkt op het Marktplein werd een topper. “Normaal werkte ik niet meer mee”, vertelt Hanne. “Maar ik kan dat toch niet laten, het is sterker dan mezelf. Onze ploeg is een goede vriendengroep. Twee van de groepsleden worden ook papa, ik ben al mama. Toch vinden we nog allemaal de tijd om een nieuwe kerstmarkt uit te werken op zaterdagavond 14 december op het Marktplein. Vorig jaar was niet zo’n succes door het slechte weer. We zijn geen concurrenten van Studio Kontrabas en omgekeerd ook niet. Bij ons staan de verenigingen en al de winst mogen ze houden voor hun eigen kas. We willen ook die concurrentie niet. We gaan naar elkaars evenement en steunen elkaar”, bevestigt Hanne.

Ik heb het druk als mama maar vond toch nog de tijd om een nieuwe kerstmarkt uit te werken

Hanne is ook de bezielster achter de T-shirts ‘Ingelmunster loopt warm’. “Na mijn zwangerschap had ik een doel nodig om mijn kilo’s kwijt te geraken. Ik begon te lopen en kon na verloop van tijd een halve marathon doen. Ik was daar fier op, maar ik had mijn doel bereikt. Ik ben dan volledig gestopt met lopen en ik had daar spijt van. Ik wilde mezelf motiveren om opnieuw te beginnen. Omdat De Warmste Week dit jaar in Kortrijk plaatsvindt, gaat daar ook de Warmathon door. Ik vind het tof om daar met Ingelmunsternaren te gaan lopen. Ik besloot een T-shirt te maken met de tekst ‘Ingelmunster loopt warm’ op. Twee dagen later is de Cityrun in eigen gemeente. Ik verkoop bedrukte T-shirts in allerlei maten. Wie twijfelt aan de juiste maat, mag zelfs vooraf komen passen.”

Het stuk ‘Milleke van Heule’ loopt in De Wante van 23 november tot 1 december. Tickets : 051 81 23 50 (Nadine). Eén T-shirt ‘Ingelmunster loopt warm’ kost 12,5 euro (5 euro gaat naar Studio Kontrabas). Te reserveren via hannedenturck@hotmail.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier