Hanne Nollet van Mooispot in Oostnieuwkerke steunt ook in dit coronajaar het goede doel

Hanne Nollet verkoopt voor het derde jaar op rij kerstbomen, waarvan de opbrengst naar een goed doel gaat. © (foto JCR)
Redactie KW

Ondanks de verplichte sluiting van haar winkel door de nieuwe coronamaatregelen blijft Hanne Nollet van Mooispot niet bij de pakken zitten. “Na mijn zwangerschapsverlof kijk ik er enorm naar uit om er terug in te vliegen. Dat doen we onder andere opnieuw met een actie ten voordele van het goede doel”, aldus Hanne Nollet.

In 2018 startte Hanne Nollet Mooispot langs de Diksmuidsesteenweg in Oostnieuwkerke op. In het winkeltje en via de webshop kan men terecht voor allerlei leuke hebbedingetjes. Door de nieuwe coronamaatregelen moet ook Hanne nu echter voor even de deuren sluiten. “We hadden verwacht dat we de deuren zouden moeten sluiten. De voorbije weken was het ook al wat kalmer in de winkel. Mensen hebben schrik en beperken het winkelen. Ik ben net terug uit zwangerschapsverlof en stond te popelen om terug op te starten, maar ik begrijp dat dit nu nog even niet kan.”

“Dit jaar kunnen we geen drankjes serveren in onze kerstchalet”

Ondertussen zoekt Hanne Nollet naar alternatieven om haar klanten te bereiken. “Zo zetten we bijvoorbeeld extra in op online bestellen en de gratis thuislevering. Via sociale media laten we onze nieuwigheden ontdekken”, aldus Hanne, die net voor de lockdown een update aan de webshop gaf. “Momenteel zetten we volop in op de nieuwe collecties die wat warmte en gezelligheid creëren in deze moeilijke tijd. Deze nieuwe, leuke dingetjes verschijnen binnenkort op onze website.”

Twoape

De voorbije jaren hield Mooispot telkens een actie ten voordele van het goede doel. “De Warmste Week vindt dit jaar in een andere vorm plaats, maar wij kozen er toch voor om opnieuw een goed doel te steunen. Na twee edities ten voordele van vzw Boven de Wolken gaat de opbrengst van onze actie dit jaar naar Twoape, de organisatie die kinderen en jongeren met psychische problemen begeleidt.”

Hanne kiest opnieuw voor een kerstbomenverkoop. “Spijtig genoeg kunnen we dit jaar door corona geen drankjes serveren in onze kerstchalet.”

De kerstbomen kunnen besteld worden via www.mooispot.be en worden door de jongeren en begeleiders van Twoape thuisgeleverd in de regio Roeselare, Pittem en Ieper.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.