Handwerkmarathon in Houthulst ten voordele van Australië

© foto AC
Redactie KW

Bij Framalo in Houthulst namen zondag van 10 tot 17 uur zo’n 25 mensen deel aan een haak-, brei- en naaimarathon ten voordele van Australië.

Zondagnamiddag om 14 uur waren er al een 60-tal buidels klaar om naar Australië te vertrekken. Vier generaties zaten om de tafel. De jongste was acht en al heel bedreven in naaien en haken, de senior van de groep was 80 jaar.

Toen Elsje Tyteca de Facebookgroep Team Belgium for Australië – met 24.0000 leden – zag, nam ze direct contact met Veerle Maes van Framalo. Elsje gaf gedurende tien jaar breiateliers in Langemark. “We besloten om samen iets op punt te zetten en dat werd dus deze brei-, haak- en naaimarathon voor Australië”, vertelt Elsje. “Toen de eerste berichten over de brand in Australië op tv waren, vond ik het al enorm erg. Maar toen ik zag dat zovelen hun huis moesten verlaten, alles verloren en enorm veel dieren het leven lieten, wist ik: daar moet ik iets voor doen. Ik nam contact met Veerle, die meteen akkoord was.”

Handwerkmarathon in Houthulst ten voordele van Australië
© foto AC

Veerle, die altijd bereid is zich voor het goede doel in te zetten, doneerde meteen materialen om de buidels voor babykangoeroes en koala’s te maken. “Mensen die graag nog verder haken, breien of naaien kunnen hun werken nog tot woensdagavond bij Framalo binnenbrengen. Daarna vertrekken ze naar Veritas in Ieper, die ze op 27 januari naar de verzamelplaats brengt om vandaar naar Australië te vertrekken. Drie weken later zijn ze dan ter plaatse. Het versturen kost 10.000 euro, een bedrag dat werd geschonken door een anonieme schenker. Ook wol, stof en benodigdheden werden geschonken. Zelf heb ik ook een deel gegeven, maar ook heel wat andere mensen kwamen materiaal brengen om te gebruiken.” (ACK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier