Handwerkfanaten aan de slag in Haak- en Breiateljée

Het eerste haak- en breiateljée. (foto EDB)
Redactie KW

In het zaaltje boven café Sint-Jan in Marke ging een nieuw haak- en breigroepje van start. Vier handwerkfanaten zorgen voor de organisatie.

Sophie Servaege, Cindy Snyers uit Marke en Barbara Verschaeve uit Roeselare gingen vroeger samen breien in een winkeltje. “Dat is vervaagd”, stelt Cindy. “We liepen al een tijdje met het idee om in Marke een groepje op te starten. Toen we zagen dat Maureen Debackere uit Marke op Facebook een oproep deed naar mensen die samen wilden breien, besloten we om contact op te nemen en te kijken of we de krachten konden bundelen.”

Voorbeelden

Sophie had via haar partner in Sint-Jan een zaaltje ter beschikking. Al jaren is zij bezig met haken, naaien, juwelen maken en breien. “We zien onszelf echter niet in staat om lessen te geven en startten het groepje op met de bedoeling dat starters en gevorderden kunnen leren met en van elkaar en samen hun hobby kunnen beoefenen. Iedereen kan aan een eigen project werken.” Cindy ervaart zelf dat ze met een drukke dagbezigheid geen tijd meer maakt om te breien. “Als dat met vriendinnen kan gebeuren is dat makkelijker en gebeurt het wél.”

Op het eerste Haak- en Breiateljée waren er voorbeeldjes beschikbaar en kon je ook in verschillende boeken en tijdschriften naar projecten en patronen zoeken. Sommigen hadden al een project meegebracht om aan te werken. “We willen ook de mensen tips geven en elkaar tonen waar je video’s en voorbeelden kan vinden of waar je materialen kan kopen of bestellen.”

Gezellig

Er wordt voor het Haak- en Breiateljée geen lidgeld gevraagd. Iedereen betaalt in de zomermaanden de verbruikte drankjes. “Vanaf september zouden we 5 euro deelnameprijs vragen voor het gebruik van de zaal en de verwarming. “We willen het vooral gezellig houden en zorgen voor een koekje, een snoepje, een chipje of bakken eens een cake.” De mensen kunnen komen wanneer het hen past en ze kunnen altijd iemand meenemen. Zaterdagnamiddag was de eerste afspraak. “Er kwamen ook vragen voor een dag tijdens de week.” Het eerstvolgende atelier is voorzien op zaterdagnamiddag 11 juli van 14 tot 17 uur en de week erop zou er op donderdagnamiddag 16 juli afgesproken worden. “We denken eraan om de ene week op zaterdagnamiddag en de andere week op donderdagnamiddag samen te komen en er moet niet ingeschreven worden”, zegt Cindy. Er wordt binnenkort een kalender opgesteld en die vind je op ‘Marke’s brei en haak ateljée’ op Facebook. (EDB)

Wie interesse heeft kan langskomen in café Sint-Jan, Marktplaats 7 in Marke of contact opnemen met Sophie 0479 35 38 68, Cindy 0479 15 85 02 of Maureen 056 64 71 00.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier