Handige nieuwe applicatie voor immowereld: “Digitaal paspoort voor elke woning”

Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text. Onderschrift tag with 7 point dummy text.
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Sneller, efficiënter en vooral goedkoper! Het zijn de kernwoorden die Lauwenaar Romuald Verhaeghe (44) aan het werk hebben gezet. Samen met zijn team dokterde hij een applicatie uit die de immowereld door elkaar moet schudden. “We hebben er jaren keihard aan gewerkt om ervoor te zorgen dat de immowereld vanaf 20 december grondig zal veranderen”, klinkt het vanachter zijn computerscherm.

Romuald kent de immowereld als geen ander. Met zijn onderneming bood hij reeds gespecialiseerde en vooral gedigitaliseerde diensten aan en al snel merkte hij een leegte op. “Het was eigenlijk niet meer van deze tijd dat alles met papieren verslagen moest worden vergeleken. Tijdrovend, vatbaar voor fouten en niet echt flexibel. Dat kon veel beter en dus zette ik me samen met mijn team aan de tekentafel. Al snel werden enkele ideeën op papier gezet en voor we het wisten, begonnen we met het ontwikkelen van een compleet nieuwe applicatie.”

Enorme tijdswinst

“De wettelijk verplichte plaatsbeschrijving is een erg omslachtig proces waar zowel makelaars als verhuurders doorheen moeten. Wanneer een huurder in een woning trekt, moet een plaatsbeschrijving worden opgesteld, een proces dat opnieuw moet worden herhaald bij het vertrek. Met Immo Plan It wordt de plaatsbeschrijving een verplichting die minder dan een uur zal duren en heel wat voordelen met zich meebrengt. Om te beginnen is er de enorme tijdswinst”, glundert Romuald. “Afgelopen met een taak die uren opslorpt. Een applicatie op de tablet en de plaatsbeschrijver walst doorheen de woning. Via spraaktechnologie gaat het allemaal erg vlot en diezelfde beschrijving wordt in een vingerknip tevoorschijn getoverd wanneer er een beschrijving bij vertrek moet gebeuren. Doordat het allemaal sneller gaat, is er ook een flink financieel voordeel. 200 tot 600 euro voor een plaatsbeschrijving is vandaag de norm, dankzij Immo Plan It zal het veel goedkoper worden.”

200 tot 600 euro voor een plaatsbeschrijving is vandaag de norm, dankzij ons zal het veel goedkoper worden

Nog meer apps

Dat de start-up met de nieuwe applicatie een gat in de markt vult, lijkt nu al vast te staan. Toch is de gedreven informaticus niet van plan na de lancering bij de pakken te blijven zitten. “Immo Plan It wordt slechts het eerste luik van een nieuwe gereedschapskist die makelaars zullen kunnen gebruiken”, sluit hij af. “Gaandeweg zullen we meer applicaties lanceren die allemaal via hetzelfde platform zullen kunnen worden beheerd. Op die manier zal iedere woning een digitaal paspoort krijgen, dat door alle betrokken partijen geraadpleegd kan worden. Zo zal een makelaar bijvoorbeeld het beheer, de opvolging of zelfs de aanstelling van vakmensen via dat paspoort kunnen regelen.”

Info: https://immoplanit.be/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier