Handicap International lanceert 14 wandelroutes voor het goede doel, waarvan drie routes in West-Vlaanderen

© gf
© gf
Redactie KW

Handicap International, de internationale ngo die personen met een fysieke handicap steunt, lanceert de campagne #wemovetogether. De bedoeling is om alle Belgen te laten bewegen voor het goede doel. Daarom lanceert Handicap International (kort: HI) 14 wandelingen in eigen land. In West-Vlaanderen werden er drie routes uitgewerkt in Brugge, Passendale en Meulebeke in samenwerking met lokale partners onder meer een plukboerderij, een kaasmakerij,…

De campagne loopt van 19 mei tot en met eind juni. Met dit initiatief wil Handicap International meer aandacht vragen voor het belang van revalidatiezorg voor personen met een fysieke beperking.

Bekende gezichten stappen mee

Bekende gezichten Sven Ornelis, Christophe Ramont en Gundi Cayet zetten zich samen in beweging voor het goede doel en stappen een van de wandelingen die je via deze website kan downloaden. Wie wil kan de Blauwe Veters, het symbool van de campagne, gratis bestellen.

Blauwe veters als symbool voor mobiliteit

20 jaar geleden stonden de Blauwe Veters symbool voor de de strijd van de organisatie tegen landmijnen. Dit jaar wil de organisatie de Blauwe Veters opnieuw introduceren als symbool voor meer mobiliteit voor personen met een beperking.

De wandelingen brengen je van het hoge noorden naar de hoogste toppen van België, van Antwerpse streetart naar een van de beroemdste abdijen, van een Vlaamse kaasmakerij naar Hagelandse wijnranken

Download de 14 wandelroutes en vraag gratis de Blauwe Veters aan op www.handicapinternational.be.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.