Handelsrechter die L&H failliet verklaarde, is overleden

Michel Handschoewerker, bij zijn afscheid als voorzitter van de Ieperse rechtbank van koophandel. © Archief Johan Anckaert
Redactie KW

Michel Handschoewerker is op 75-jarige leeftijd overleden. Hij was de handelsrechter die in 2001 het faillissement van Lernout & Hauspie uitsprak in Ieper.

Michel Handschoewerker (75) was getrouwd met Josepha van Zon, ze hebben twee kinderen en drie kleinkinderen. Hij werd advocaat in Veurne in 1969 en bleef dat tot 1979, met kantoor in de Duinkerkestraat 28. Hij was ook ere-advocaat aan de balie van Veurne. Van 1979 tot 1989 was hij rechter aan de Rechtbank van Eerste Aanleg in Veurne, daarna tot 2002 voorzitter van de Rechtbank van Koophandel van Ieper, waar hij Jacques Claeys opvolgde. Dirk Vermeersch, nu afdelingsvoorzitter van de Koophandel Brugge, zou hem toen opvolgen.

De man was voornamelijk bekend omdat hij in 2001 als handelsrechter het faillissement van Lernout & Hauspie uitsprak. Iets wat hij drie jaar eerder ook al had gedaan over Bouwbedrijf ABC in Veurne. Michel Handschoewerker is maandag in Koksijde overleden.

(FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier