Handelscomité Kortrijk Zuid-Oost stopt en schenkt meer dan 5.000 euro aan goede doelen

In 2006 werd het handelscomité Zuid-Oost opgericht om handelaars in de Sint-Janswijk te verenigen. Bij gebrek aan nieuwe leden zet het comité er nu een punt achter. Hun spaarpot schenken ze aan 3 Kortrijkse goede doelen: de Sint-Michielswerking, de Hoge Kouter en Poverello krijgen elk 1.700 euro.

Bij gebrek aan nieuwe leden zet het comité er nu een punt achter. Hun spaarpot schenken ze aan drie Kortrijkse goede doelen. © JVGK

“We hebben een educatief programma voor het lager en middelbaar voor kinderen die het minder breed hebben. We gingen met hen naar Bellewaarde trekken maar hadden geen financies genoeg. Nu kunnen we met de hele groep gaan. Hartelijk dank”, aldus Tine De Leeuw van de Sint-Michielswerking. Poverello wil met de donatie hun keuken aanpassen. “Veel toestellen zijn al een dagje ouder en functioneren niet zo goed. Zo ook onder meer onze kofferdiepvries”, legt Lieve uit. “Dit komt uit de hemel vallen. We zijn opgetogen”, zegt Mia Cattebeke van de Hoge Kouter. “Er zijn twee projecten: een schommelnest, een welkome rustplek voor jongeren, en een speciaal ontworpen stoel die de zintuigen stimuleert voor de structuur- en zorggroepen.”

Geen opvolgers meer

Handelscomité Kortrijk Zuid-Oost werd opgericht in 2006 om de handelaars van wijk Sint-Elisabeth een nieuw elan te geven. “Er was te weinig animo op de wijk, zeker met de grote werken aan de Oudenaardsesteenweg”, weet Marc Bessemans. Het comité kende zijn hoogdagen in 2009 met Martien Stamper van Franco Belge, Mireille Ketels van Fruitweelde, Bruno en Lien Staelens van Optiek Staelens, Marc Prat van Electro Broeckaert, Jef Devos van drukkerij Nieuw Grafiek, Dimitri Geselle van KBC Kortrijk-Zuid, Joost Lapauw van slagerij Joost en Maryline, Stefaan Derdeyn van DAP Stefaan Derdeyn, Luc Vanrobays van Rivan supermarkt en Mark Bessemans van Jumbo Computers. “Een van de hoogtepunten was onze Adventure Day I, II en III in de Oudenaardsesteenweg met duizenden bezoekers”, zegt Dimitri Geselle. “Jammer genoeg verwaterde het initiatief. Ooit hadden we 75 leden, nu nog drie resterende. Onze laatste activiteit dateert van 2011.” Omdat ze geen opvolgers vinden stoppen ze ermee. “We hebben altijd goed samengewerkt met de Kortrijkse diensten. Dank aan allen die ons de voorbije jaren geholpen hebben: scholen, verenigingen, jeugdbewegingen.We hebben een mooi parcours afgelegd, altijd met een oog voor zij die het minder goed hebben in de wijk. We geven nu drie goeie doelen nog een duw in de rug.”

(PVH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.