Handelaarsplatform geeft duwtje aan Roeselaarse ondernemers

Op de voorstelling van Chainels zien we v.l.n.r. Rik Vannevel, Jurgen Vannieuwenhuyse, Kathleen Biesbrouck, Martine Demeyere, Filip Van Heghe, Stephan Gryspeerd, Alex Leupe, Sam Nuytten en Erwin Buckers. © Stefaan Beel
Peter Soete

Roeselare is de eerste Belgische stad die het handelaarsplatform Chainels uitrolt. Het geesteskind van de Nederlandse Erwin Buckers werd voorgesteld aan de Roeselaarse retailers.

“Het komt allemaal neer op ‘connecting people’ en Chainels is daar een mooi voorbeeld van”, begint burgemeester Kris Declercq. “Het begon allemaal in Delft en Rotterdam en is Roeselare niet een beetje Rotterdam? We proberen even revolutionair en innovatief te zijn.”

Chainels werd acht jaar geleden ontworpen door de Nederlandse Erwin Buckers en wordt nu gebruikt in shoppingcentra, binnensteden en kantoorcomplexen in Nederland, Zweden, Groot-Brittannië, Frankrijk en, Polen. “Tegenwoordig zit iedereen op Facebook, Whatsapp of Instagram. Chainels kan je met die sociale media vergelijken, maar het is specifiek een platform om zakelijk met elkaar te communiceren. Het is een handig platform om specifieke straten of doelgroepen te selecteren en te bereiken. Elke handelaar kan zijn eigen profiel aanmaken en er zijn tal van tools beschikbaar: van een timeline, berichten over veiligheid, tot werken, vacatures in de community tot een meldingssysteem. Het is de bedoeling dat Chainels ook het enige communicatieplatform wordt van de handelaars en dat er geen 35 whatsapp-groepen meer nodig zijn om je boodschap te laten horen.”

Chainels is er voor alle Roeselaarse handelaars, horeca en aanbieders van diensten aangesloten bij de vzw Centrum en Shopping Roeselare. Zij kunnen de app downloaden of zich aanmelden op shoppingroeselare.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier