Handelaars zien steeds minder bezoekers door aanslepende werken

Het was moeilijk om alle handelaars samen op de foto te krijgen, maar de meeste delen wel dezelfde frustratie over de aanslepende werken in de Ringlaan. © LB
Redactie KW

18 maanden na de start van de werken in de Ringlaan in Wenduine is het einde nog niet in zicht. De handelaars in de buurt hadden al heel wat geduld, maar nu het toeristisch seizoen is begonnen zijn ze de stilstand grondig beu. Unizo roept de betrokken partijen op om voor duidelijkheid te zorgen.

Op 20 november 2017 zijn de herstellingswerken aan de Ringlaan in Wenduine gestart. “Wij hebben al die tijd nog niet geklaagd, maar nu is de maat toch echt wel vol. De werkzaamheden gaan tergend traag vooruit en ondertussen zien we onze omzet achteruit gaan. Er zijn veel minder bezoekers in Wenduine dan normaal omdat mensen denken dat we niet bereikbaar zijn. We zijn nochtans vanuit verschillende richtingen vlekkeloos bereikbaar. Wie van Blankenberge komt moet wel wat geduld hebben, maar je merkt dat heel wat campinggasten ons gewoon links laten liggen en richting Blankenberge trekken”, vertellen de handelaars in koor. “Er moet dringend transparant gecommuniceerd worden”, zegt ook Unizo-voorzitter Jérémie Mouriaux. “Zelfs negatief nieuws is beter dan geen nieuws. Lange tijd kregen we geen concrete en werkbare info. De latere inspanningen die de gemeente leverde, brachten weinig duidelijkheid.

Uiteraard zijn wij er ons van bewust dat dit project geen evidentie is. Maar onze ondernemers hebben op vandaag geen boodschap meer aan interne discussies of duiding van het onderliggende probleem. Wij eisen duidelijkheid zodat de handelaars tijdig kunnen anticiperen voor de werking van hun zaak.”

Drie borden

Unizo De Haan nam alvast het initiatief om drie duidelijke communicatieborden op te maken en vraagt de gemeente deze te plaatsen in de nabijheid van de werfzone in Wenduine. De werken, die worden uitgevoerd door het Agentschap Wegen en Verkeer, lopen vertraging op door technische problemen.

(LB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier