Handelaars vrezen voor parkeerhinder door grootschalige werken in centrum

De suggestiestroken in de Stationsstraat. © CLY
Redactie KW

Het is tegenwoordig geen pretje om door het centrum van Oostrozebeke te fietsen of te rijden. Er zijn grootschalige wegeniswerken bezig en dat gaat gepaard met veel hinder. De plaatselijke handelaars vrezen voor hun inkomsten.

Wanneer hun zaken niet gemakkelijk bereikbaar zijn, voelen de handelaars dat onmiddellijk in hun portemonnee. Een van de straten waar momenteel nog vrij makkelijk doorgang is, maar waar er al jaren een nijpend gebrek is aan parkeermogelijkheden, is de Stationsstraat. In de nabije toekomst wordt het er wellicht niet beter op, gezien ook het kruispunt ter hoogte van de kerk zal aangepakt worden.

Suggestiestroken

Dat de parkeerproblemen in de Stationsstraat nog maar eens opduiken, heeft veel te maken met de fietssuggestiestroken die er recent zijn aangelegd. Daardoor zijn bepaalde handelaars uit de straat hun borden voor het kortparkeren van hun cliënteel voor de eigen zaak kwijtgeraakt en die komen volgens de burgemeester ook niet meer terug. Ook de borden die op andere plaatsen in het dorp staan zullen na de wegeniswerken verdwijnen. De zaakvoerster van bakkerij Demuynck doet haar verhaal. “Na onze jaarlijkse vakantie merkten we opeens dat de parkeerborden voor onze zaak verdwenen waren, terwijl wij veronderstelden dat we die zouden terugkrijgen na het schilderen van de suggestiestroken. Voor ons waren die verkeersborden absoluut nodig om parking te bieden aan onze klanten, gezien het nijpend gebrek aan parkeermogelijkheden. Gezien onze zaak ook leeft van het doorgaand verkeer dat er kort parkeert voor hun aankopen waren die borden voor ons een godsgeschenk. Komt daar nu nog bij dat er sinds vandaag gewerkt wordt aan de Zwaantjesbrug in Ooigem, zodat er nog minder doorgaand verkeer komt door de Stationsstraat. Er moet daarom door de gemeente dringend iets gedaan worden aan de parkeermogelijkheden in de straat. Ik denk dat het invoeren van parkeerstroken voor kortparkeerders erg geschikt zou zijn.Op sommige dagen is het voor onze klanten echt moeilijk om nog een vrij plaatsje te vinden.”

Nieuwe parking

Burgemeester Luc Derudder is zich bewust van de parkeerproblemen in de Stationsstraat, vooral nu grote wegeniswerken in het centrum aan de gang zijn. “Om de parkeermogelijkheden in die straat te verbeteren hebben we heel recent een ruime parking achter De Visscherie opengesteld voor het publiek. Wij zullen ook het schoolpersoneel vragen om daar te parkeren in plaats van de Stationsstraat. Ook de bewoners van de appartementsblokken kunnen nu van die nieuwe parking gebruik maken om de Stationsstraat te ontlasten. Wij zijn bereid om samen met de handelaars uit de straat verder te zoeken naar goeie oplossingen om het parkeerprobleem uit de wereld te helpen.” (CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.