Handelaars Torhoutsesteenweg sluiten aan bij braderie Oostende

Heel wat partners zetten hun schouders onder de grote braderie en de streekproductenmarkt. © BVO
Redactie KW

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog sluiten de handelaars van de Torhoutsesteenweg in de omgeving van ‘t Peerd aan bij de grote braderie uit de Alfons Pieterslaan en de rest van de Torhoutsesteenweg.

De braderie loopt het eerste weekend van september, van vrijdag 4 tot zondag 6 september. De zone ‘t Peerd tussen Petit Paris en de Karel Janssenslaan sluit aan bij de grote braderie. Deze omvatte tot voor kort alleen de Alfons Pieterslaan en de Torhoutsesteenweg tussen Petit Paris en het Mac Leodplein. De hele shoppingzone van de braderie is verkeersvrij. De handelaars van de Nieuwpoortsesteenweg zijn open, maar de straat is niet verkeersvrij.

Een belangrijke troef vormt de tweede editie van de Vlaamse streekproductenmarkt op 5 en 6 september. Net als in 2014 kiest het Vlaams Centrum voor Agro- en VisserijMarketing (VLAM) voor Oostende. Op het Prinses Clementinaplein zullen twintig streekproducten aangeboden worden.

Er staan de bezoekers van de braderie enkele nieuwigheden te wachten. De sportmarkt aan het stadhuis en de automarkt in de Torhoutsesteenweg springen het meeste in het oog. In de Stad aan Zee leveren ook Oostende Werkt, Oostende@work, het Economisch Huis en het stadsbestuur een bijdrage aan de braderie. (BVO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier