Handelaars overwegend positief over werken Zonnebeekseweg Ieper

Redactie KW

De werken in de Zonnebeekseweg zijn bezig aan de laatste fase. Eind volgende maand moet de straat opnieuw volledig open zijn.

Keurslagerij Vasseur sloot in november tijdelijk de deuren. “Het was niet meer rendabel”, vertelt Pascal Vasseur. “Daarom beslisten we te sluiten tot de werken gedaan zijn. We verwachten eind volgende maand te openen. Nog even op de tanden bijten dus, maar ik denk dat het resultaat mooi zal ogen. Ik heb veel respect voor de werkmannen, die weer en wind trotseren en niet treuzelen.”

Op de kruising met Ypermanstraat ligt garage Rudy Dieryck. “We mogen zeker niet klagen, want we waren op voorhand voldoende ingelicht over de hinder”, vertelt Regine Vandenbussche, echtgenote van Rudy. “De zaak is constant open gebleven, al was de bereikbaarheid niet optimaal. Maar de verstandhouding met de werkmannen is goed.”

Parkeergelegenheid

Richting de Bascule ligt bakkerij Nevejans. Daar is zaakvoerder Filip Nevejans enthousiast over het verloop van de werken. “Bij wegenwerken zijn er vaak negatieve reacties, maar ik ben zeer positief. Het is goed dat er wordt samengewerkt met lokale aannemers en signalisatiebedrijven. Dat zorgt ervoor dat er een vlotte communicatie is. Gedurende de hele periode was er parking voor onze klanten. Er waren ook speciale borden voorzien met ‘handelszaken bereikbaar’ en parkeerborden van ‘parking 30 minuten’.”

“Meer verkopen doen we niet, maar de klanten blijven ook niet weg”, gaat Filip verder. “Op andere plaatsen in de straat zal er parking verdwijnen, ik ben tevreden dat het voor onze zaak aan beide kanten mogelijk blijft om te parkeren. Voor de werken deden de stadsdiensten een autotelling om te kijken of er aan beide kanten parking nodig was. Met de leveranciers hebben we ook afgesproken om voor 6.30 uur te leveren, zo rijden ze niet in de weg van de werfwagens.”

Schepen van Openbare Werken Stephaan De Roo (CD&V) bevestigt dat de werken naar wens verlopen. “We mikken nog steeds op de vooropgestelde deadline van eind maart. Dankzij de droge winter heeft de werf weinig stilgelegen. De impact van de winterprik van deze week lijkt ook mee te vallen.” (AP)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.