Handelaars Belle Epoque Oostende verloten 200 fietstassen met Cowboy Henk-opschrift

© Jeffrey Roos Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Lokale shoppers konden tussen 22 maart en 30 juni stempels verzamelen bij de 200 deelnemende handelaars uit de Belle Epoquewijk. Met een volle stempelkaart konden shoppers deelnemen aan de loting om één van de tweehonderd fietstassen op de kop tikken. De winnaars zijn nu bekend.

De fietstassenactie ‘Cowboy Henk fietst door de Belle Epoquewijk’ – een initiatief van de handelaarsvereniging ‘Handelaars Belle Epoque vzw’ – werd vorig jaar al voorgesteld. Wie voldoende stempels zou verzamelen maakte kans op een van de tweehonderd fietstassen, versierd met Cowboy Henk-tekeningen van de hand van Herr Seele – zelf ook wijkbewoner. Toen het coronavirus in maart vorig jaar de kop opstak, gingen de deuren van de handelaars echter dicht en werd bijgevolg ook de actie uitgesteld. Op de koop toe volgde in oktober een nieuwe sluiting van de handelaars en de horeca.

Shoppers konden tussen 22 maart 2021 en 25 april 2021 opnieuw stempels verzamelen bij de deelnemende handelaars. De actie werd zelfs verlengd tot 30 juni, omdat de horeca pas als laatste de deuren mocht openen. Het waren Rudi Schmets, Erna de Kievith en Vanessa Vens die als eerste namen uit de bus kwamen. Hun fietstas werd voor de gelegenheid gesigneerd door Herr Seele.(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier