Handbalclub Roeselare leidt je met leuk stadsspel oltegoare door Roeseloare

Fred Dejonckheere en Stijn Terrie. (gf)
Redactie KW

Knack Handbalteam Roeselare heeft voor tijdens de zomer een leuk stadsspel ontwikkeld met een warm hart voor de lokale middenstand.

Met de ondersteuning van Stad Roeselare en het Vrijetijdspunt Roeselare heeft Knack Handbalteam Roeselare een leuk stadsspel ontwikkeld, dat jong en oud tijdens de zomermaanden kan spelen: de RSL-tocht. Dat staat voor Recreatief Steunen we de Lokale middenstand Roeselare.

“Door de coronacrisis zagen de spelers van Knack Handbalteam Roeselare elkaar niet veel meer en daarom kwamen Fred Dejonckheere en ik met het idee om iets te organiseren”, opent Stijn Terrie, die samen is met KHTR-doelvrouw Julie Geryl. “Aanvankelijk speelden we met het idee van een soort familiedag binnen de club, maar uiteindelijk hebben we het opengetrokken naar heel Roeselare. We zijn ook begaan met de middenstand, dus proberen we hen te steunen zonder dat ze erom vragen. Het stadsspel is heel vrijblijvend en gratis af te halen in het Vrijetijdspunt Roeselare (Polenplein 15). Iedereen werkt het in zijn eigen tempo af en geeft zichzelf punten, zoals bij minigolf. (lacht) De opdrachten gaan heel ruim, van een terrasje doen of een ijsje eten tot grapjes vertellen aan passanten bij Juul Plastiek of een polonaise vormen bij Peegie.”

Deze Oltegoare door Roeseloare wandeltocht is dan misschien zonder rangschikking, toch zijn er mooie prijzen te winnen. “Ons stadsspel loopt tot eind september, want dan hopen we opnieuw te kunnen handballen. Wie tijdens de opdrachten een foto neemt of iets filmt, kan dat posten op de Facebookpagina Oltegoare door Roeseloare. Uit al die inzendingen loten we dan een twintigtal winnaars, die dan een mooie prijs zullen krijgen. Hopelijk wordt het een leuke uitdaging voor heel wat Roeselarenaars. Mocht het een succes zijn, dan organiseren we het volgend jaar met veel plezier nog een keer”, besluit Stijn Terrie. (SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier