Halve finale op het WK voetbal heeft gevolgen voor evenementen in West-Vlaanderen

De Rode Duivels na de overwinning tegen Brazilië. © BELGA
Redactie KW

Dinsdagavond om 20 uur valt het land weer stil voor de halve finale van Frankrijk tegen België op het WK voetbal. Dat heeft gevolgen voor heel wat evenementen en festiviteiten.

Programma 11 juliviering in Oudenburg gewijzigd

De traditionele viering van de Vlaamse Feestdag, een organisatie van de Raad voor Cultuur, wordt dit jaar een stukje omgegooid. De nu al legendarische wedstrijd kan dinsdagavond op groot scherm worden gevolgd in cc Ipso Facto.

Na de barbecue, die om 17.30 uur start, volgt om 19 uur – een uurtje vroeger dan gepland – het liveoptreden van Maarten Cox en de band Tri Plex. Daarna gaat de zaal uit de bol voor onze Rode Duivels. Na de match volgt het tweede optreden van de Vlaamse zanger. De toegang is gratis en iedereen is van harte welkom, want Vlaanderen Feest.

Muzikale Dinsdagen in Ieper past programma aan

Op 10 juli gaat de 20ste editie van Muzikale Dinsdagen van start met normaal gezien vanaf 19 uur gratis optredens tot 1 uur. Omdat de Rode Duivels om 20 uur spelen tegen Frankrijk, wordt het programmaschema aangepast. De Muzikale Aftrap wordt reeds om 18 uur gegeven met de Kortrijkse rockband Other Than The Others.

Een uurtje later zal rijzende ster Naomi Sijmons met haar band Reena Riot al haar duivels ontbinden. Vanaf 20 uur kan je de WK-wedstrijd dan op groot scherm volgen op de Grote Markt. De Muzikale Programmatie wordt tijdens de wedstrijd on hold gezet. Na het laatste fluitsignaal in Rusland trakteert Reservoir Dogs Band samen met de Nederlandse wereldvedette George Baker iedereen op een heus volksfeest in ware Tarantino-stijl.

Bloemenhulde in Brugge tijdens WK-wedstrijd

In Brugge vindt dinsdagavond de traditionele bloemenhulde aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck plaats op de vooravond van 11 juli, de Vlaamse feestdag. Het standbeeld en de feestdag herdenken de overwinning op de Franse troepen tijdens de Guldensporenslag, 716 jaar geleden.

De 11 juliviering in Brugge start om 18.30 uur met een academische zitting met als gastspreker Luc Van Den Brande. Om 20 uur volgt dan de bloemenhulde aan het standbeeld van Jan Breydel en Pieter De Coninck ter herinnering van de Guldensporenslag op 11 juli 1302.

Na de bloemenhulde is er nog een receptie, maar daar is naar verluidt discreet een televisiescherm geplaatst om toch nog een oog op de wedstrijd te kunnen houden. Op het Burgplein is er ook een muziekfeest gepland.

Cityscoop in Roeselare schrapt vertoningen

“We duimen dinsdagavond mee en daardoor zijn er om 20 uur uitzonderlijk geen voorstellingen. De vertoningen van dinsdagmiddag vinden wel plaats”, aldus Cityscoop in Roeselare.

(LIN/MF/Belga)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.