Op de avondmarkt die afgelopen maandag georganiseerd werd op de Zeedijk van Westende was het erg druk. Hoewel er een circulatieplan is uitgetekend, dat overigens door het merendeel van de mensen wel redelijk goed werd opgevolgd, maar van afstand houden was helemaal geen sprake. Het anderhalvemeteren lijkt precies vergeten. De mensen liepen dicht bijeen en bleven in rijen plakken bij sommige marktkramen. Mondmaskers op markten zijn in Middelkerke nog niet verplicht, maar zowat de helft van de marktbezoekers droeg er wel eentje.

"Wij wachten nu de veiligheidsraad af", reageert burgemeester Jean-Marie Dedecker. "Als er wordt beslist dat iedereen een mondmasker moet dragen, dan zullen we dat ook opleggen. Straks moeten ze nog een mondmasker dragen op het strand. Ik stel enkel vast dat er op vandaag in Middelkerke zowel onder de bevolking als in de vier woonzorgcentra geen enkele besmetting is. Er worden veel foto's gepost op de sociale media, maar ik hou niet van stasi- en verklikkingmethodes. Wij hebben als gemeentebestuur overal, ook op de Zeedijk, de nodige maatregelen genomen. Het is aan de mensen om zich eraan te houden."

(PBM)

Op de avondmarkt die afgelopen maandag georganiseerd werd op de Zeedijk van Westende was het erg druk. Hoewel er een circulatieplan is uitgetekend, dat overigens door het merendeel van de mensen wel redelijk goed werd opgevolgd, maar van afstand houden was helemaal geen sprake. Het anderhalvemeteren lijkt precies vergeten. De mensen liepen dicht bijeen en bleven in rijen plakken bij sommige marktkramen. Mondmaskers op markten zijn in Middelkerke nog niet verplicht, maar zowat de helft van de marktbezoekers droeg er wel eentje. "Wij wachten nu de veiligheidsraad af", reageert burgemeester Jean-Marie Dedecker. "Als er wordt beslist dat iedereen een mondmasker moet dragen, dan zullen we dat ook opleggen. Straks moeten ze nog een mondmasker dragen op het strand. Ik stel enkel vast dat er op vandaag in Middelkerke zowel onder de bevolking als in de vier woonzorgcentra geen enkele besmetting is. Er worden veel foto's gepost op de sociale media, maar ik hou niet van stasi- en verklikkingmethodes. Wij hebben als gemeentebestuur overal, ook op de Zeedijk, de nodige maatregelen genomen. Het is aan de mensen om zich eraan te houden."(PBM)