Halfbroers die drankautomaat plunderden in ziekenhuis Tielt riskeren achttien maanden cel

Redactie KW

Twee Roemeense halfbroers riskeren in de Brugse rechtbank achttien maanden celstraf voor drie diefstallen uit drankautomaten.

Op 21 oktober vorig jaar gingen halfbroers Gheorge-Sergiu F. (42) en Romeo-Grigore C. (31) met het geld aan de haal uit een drankautomaat in het Sint-Andriesziekenhuis in Tielt. Op 2 december keerde het duo nog eens terug en gingen ze opnieuw met het geld uit de automaat aan de haal. De twee hadden de bewakingscamera afgeplakt met een blad papier, maar dat deden ze niet zorgvuldig waardoor ze toch konden worden geïdentificeerd.

Dankzij informatie van een ANPR-camera kon hun wagen begin februari staande worden gehouden in Eupen. F. en C. werden ter plaatse in de boeien geslagen en zitten sindsdien in de cel. Verder onderzoek linkte hen ook nog aan feiten in het woonzorgcentrum Sint-Augustinus in Halle. Op 23 oktober vorig jaar braken ze ook daar een drankautomaat open en stalen ze het geld. De procureur vroeg maandag voor allebei de beklaagden achttien maanden celstraf. “Zij gingen heel doelgericht te werk”, stelde ze. Advocate Nadia Lorenzetti drong aan op een voorwaardelijke straf. De uitspraak volgt op 31 juli.

(AFr)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier