Haider Al Timimi nieuwe artistiek directeur van Theater Antigone

Haider Al Timimi. © GF
Peter Van Herzeele
Peter Van Herzeele Medewerker KW

Op 1 juli 2020 wordt Haider Al Timimi de nieuwe artistiek directeur van Theater Antigone in Kortrijk. Hij volgt Jos Verbist op, die het gezelschap gedurende 23 jaar geleid zal hebben en mee uitbouwde tot het huis dat het nu is.

Ruim 22 jaar geleden kwam Jos Verbist aan het hoofd te staan van Theater Antigone. Onder zijn leiding groeide het gezelschap uit tot een middelgroot theaterproductiehuis dat structureel erkend wordt door de Vlaamse regering. Naast de productieve werking wordt sterk ingezet op de sociaal-artistieke en educatieve werking met bijzondere aandacht voor jongeren. Regisseurs en makers krijgen er bovendien optimale ontplooiings- en speelkansen. Een open huis voor jong talent.

Eind juni 2020 geeft Jos Verbist de fakkel door. “Bij Theater Antigone heb ik veel kansen kunnen geven aan jong theatertalent. Ik heb sociaal-artistiek werk op de kaart kunnen zetten en voorstellingen gemaakt over thema’s die mij nauw aan het hart liggen. We hebben het gezelschap kunnen openbreken naar een productiehuis met open contacten waar mensen graag komen werken. Ik wens dat ook toe aan mijn opvolger Haider: veel levens waarin hij veel mensen ontmoet en interessante voorstellingen kan maken.”

“Alles klopt voor mij in Theater Antigone”

Haider Al Timimi is choreograaf, regisseur, danser en acteur en leidt het Gentse gezelschap Kloppend Hert. Daarmee creëerde hij gesmaakte producties als Ich bin wie du, Utopera en Studio Shehrazade. Hij werkte samen met diverse theaterhuizen als danser, speler en choreograaf. “Ik heb mij kandidaat gesteld als artistiek directeur van Theater Antigone, omdat het voelde als een stap die ik moest zetten. Ik wil mensen samenbrengen op een plek waar ik me zelf altijd kind aan huis heb gevoeld. Alles klopt voor mij bij Theater Antigone: de artistieke visie, de mensen die er werken, hoe het gezelschap met beide voeten in de stad en in de – soms turbulente – realiteit staat. Ik wil verder bouwen aan een huis dat de wereld inademt en begrijpt en van daaruit inzichten biedt aan een publiek.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier