Hade Cools uit Lichtervelde coacht en inspireert jonge mama’s

Hade Cools: “Ik dacht dat ik nooit moeder zou kunnen worden, vanuit de idee dat wat ik niet gekregen heb, ook niet kon doorgeven.” (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Hade Cools: “Ik dacht dat ik nooit moeder zou kunnen worden, vanuit de idee dat wat ik niet gekregen heb, ook niet kon doorgeven.” (foto Kurt)©Kurt Desplenter Foto Kurt
Redactie KW

Hade Cools (34) heeft op professioneel vlak al heel wat watertjes doorzwommen. Van leerkracht lager onderwijs over administratief medewerker tot functies in sales, marketing en grafisch ontwerp. Sinds september 2020 is ze aan de slag als coach voor dames die worstelen met de combinatie vrouw zijn en het moederschap. Ze biedt jonge mama’s een klankbord en tools om met de muizenissen in het dagelijkse leven om te gaan.

De weg naar het moederschap was voor Hade Cools uit Lichtervelde niet evident: “Ik had een zware rugzak. Ik heb geen zorgeloze jeugd of een warme thuis gekend en heb mijn beide ouders op jonge leeftijd verloren. Ik dacht dat ik nooit moeder zou kunnen worden, vanuit de idee dat wat ik niet gekregen heb, ook niet kon doorgeven.”

“Ook op professioneel vlak was ik zoekende. Ik was een echte ‘jobhopper’. Onder andere met de hulp van verschillende coaches kon ik de knop geleidelijk aan omdraaien”, vertelt Hade. Ruim twee jaar geleden werd ze dan toch mama van zoontje Abel en niet veel later kwam ook Astor erbij. “Het moederschap heeft nog meer in beweging gezet. Ik heb mezelf nog beter leren kennen. Het is bijna het verlengde van de persoonlijke ontwikkeling die ik doormaakte.”

Groeitraject

Hade begon haar ervaringen als mama te delen op Instagram. De mooie, maar ook moeilijke momenten kwamen aan bod en daar kwam veel reactie op. “Veel mama’s herkenden zich in mijn verhalen. Blijkbaar verklankte ik met mijn posts hoe zij zich soms ook voelden. Op die manier werd het me stilaan duidelijk wat mijn taak op deze aardbol zou kunnen zijn: het coachen en inspireren van andere mama’s.”

Dat doet Hade sinds september vorig jaar. Ze biedt onder andere een online traject van drie maanden aan om te groeien in de rol als ouder en als vrouw. “Het groeitraject bestaat uit een unieke combinatie van theorie en oefeningen waarmee je onmiddellijk in je dagdagelijkse leven aan de slag kan. De voornaamste fundamenten zijn verbindende communicatie, zelfzorg en bewustzijn”, legt Hade uit. Daarnaast kan je bij Hade ook losse sessies volgen of in gesprek gaan via klankbordbabbels. “Ik merk dat er bij veel mama’s nood is aan een luisterend oor zonder oordeel. Dat is wat ik wil bieden via de klankbordbabbels.”

Het doel van de coaching is om in beweging te komen en verandering te ervaren als mama en als vrouw. “Ik wil de kennis doorgeven die ik de afgelopen tien jaar zelf via workshops, webinars, coaching en trainingen heb opgedaan en waardoor ik mezelf heb terug gevonden”, zegt Hade. “Gedaan met ploeteren, op naar moeitelozer mama zijn!”

(LH)

Meer info via www.hade-c.be/ of www.instagram.com/hade_cools

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier