Haal vlees (en gerechten) uit de muur bij Nicolas in Rekkem

Nicolas Devos bij zijn foodbox.© CLL
Nicolas Devos bij zijn foodbox.© CLL
Christophe Lefebvre
Christophe Lefebvre Medewerker KW

Een verse, ambachtelijke schotel of een potje préparé met wereldfaam? Vanaf heden haal je het in Rekkem gewoon uit de muur. Een initiatief van slager ondernemer Nicolas Devos, die hiermee inspeelt op de huidige tendensen.

Wie dagelijks via de Moeskroenstraat richting werk of school trok, had de bouw van de houten chalet al opgemerkt. Donderdag kreeg de constructie, pal naast slagerij Nicolas, dan ook zijn definitieve invulling in de vorm van een riante automaat. “Dagelijks wordt het toestel gevuld met kant-en-klare schotels die opgewarmd kunnen worden en met een selectie van vleessalades en frisdranken” , glundert de slager. “Alles wat in de machine wordt aangeboden is vanzelfsprekend vers en komt rechtstreeks uit onze slagerij. We speelden al een tijdje met het idee en door de coronacrisis hebben we de knoop dan ook doorgehakt. We kunnen in onze slagerij niet zoveel mensen meer ontvangen doordat we meer plaats moeten voorzien. Daarnaast heb je ook heel wat mensen die in ploegensysteem werken en niet meer op tijd in de winkel raken. Ook zij moeten alvast ook geen honger meer gaan lijden.”

Tijd voor gezin

Het coronavirus was wel slechts één van de argumenten zo blijkt. “Sinds de komst van ons dochtertje hebben we ook besloten wat meer tijd te gaan nemen voor het gezin”, sluit hij af. “Voordien waren we bijvoorbeeld ook open op zondag en klopten we lange uren. Doordat we nu ook een selectie kunnen aanbieden in onze automaat, slagen we erin om ons toch wat meer te gaan focussen op onze kroost.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier