H3KTOR uit Oekene heeft nieuwe ep in samenwerking met King Hiss

(foto Karl Vandewoestijne van 4T6 Photography)
Redactie KW

De Oekense band H3KTOR brengt z’n nieuwste ep ‘Sensus’ uit met drie Engelstalige nummers. Ze gingen hiervoor in zee met de Roeselaarse bassist en muziekproducer Dominiek Hoet.

Bram Vanhalst (31), Hans Brakke (31) en Sébastien Decock (30) vormen sinds 2015 de alternatieve rockgroep H3KTOR. In 2016 begonnen ze met live optredens en kort daarna kwam hun eerste ep uit in 2017. “Bram en ik speelden al een heel eind samen in onze eerste band”, vertelt Hans. “We leerden Séba kennen en dankzij de gemeenschappelijke passie voor muziek en optreden zag H3KTOR het levenslicht.” Zelfs omschrijven ze hun muziek als geïnspireerd door bands als van Queens Of The Stone Age.

Drie jaar later brengt de groep een tweede ep uit. “Aangezien we ondertussen alle drie een dochtertje hebben gekregen, werd het alsmaar drukker”, vertellen de bandleden. “Tussen de luiers en het dagdagelijkse leven door, bleven we wel werken aan nieuwe nummers.”

King Hiss

Voor de ep zijn de mannen in zee gegaan met Domiek Hoet, ook wel bekend als de bassist van West-Vlaamse metalband King Hiss. In zijn eigen studio gaat Dominiek aan de slag als muziekproducer. “We wilden de beste kwaliteit”, klinkt het vanuit H3KTOR. “Dankzij het producen en sturen van Dominiek zetten wij drie oerdegelijke nummers neer.” Met de nieuwe ep gaan ze richting grungerock, door de Nirvana-invloeden waar Dominiek zich op inspireerde. “De samenwerking heeft zijn vruchten afgeworpen”, vertellen de mannen van H3KTOR. “De evolutie is fenomenaal.”

“Tussen de luiers door bleven we werken aan nieuwe nummers”

Het eerste nummer draagt dezelfde titel als de ep ‘Sensus’. Het is een eigen interpretatie van de allegorie van de grot van Plato en tevens door de Zwevegemse kunstenaar Ben Vandenberghe verwerkt in de albumcover. Het verhaal over perceptie in ‘Sensus’, trekt de band ook in het tweede nummer ‘Broken’ door. Het lied gaat over de relatiebreuk van hun zanger Bram. “Hij zag er voor zijn omgeving echt oké uit, maar diep vanbinnen was hij gebroken”, vertelt Hans. Waar ‘Sensus’ het toegankelijke nummer is van de plaat, is ‘Broken’ de tegenpool. Het derde en laatste nummer ‘Drowning’ kan je dan zien als de brug die de twee nummers met elkaar verbindt. “Met weinig woorden zegt het toch heel veel, luid en krachtig.”

Metallica

De mannen van H3KTOR keken uit naar een releaseshow voor de ep deze zomer. “Met Metallica als voorprogramma, een buikdansende Jack Black en de hologram van James Dio als presentator”, grappen ze. “Tevergeefs, want ook voor ons stak het coronavirus stokken in de wielen.”

In de toekomst hoopt de band zijn nieuw werk live voor publiek te kunnen spelen, maar door de huidige maatregelen werd eerst naar een alternatief gezocht. Op de Facebookpagina van H3KTOR was er al sneak peek te beluisteren. “Ons plan is om de nummers de komende maanden één voor één te releasen op iTunes, Spotify en andere muziekplatformen. In september zal de cd beschikbaar zijn”, vertelt Hans. “Natuurlijk bekijken we de mogelijkheden om alsnog een show te organiseren.” (GS)

Info: volg H3KTOR op Facebook of www.h3ktor.com.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier