(H)eerlijk Brugge promoot duurzame, gezonde voeding

Op de foto zien we de organisatoren en standhouders en (H)eerlijk Brugge voor de bakkerij van Stefan Vandale. © PDV
Redactie KW

Bij de ambachtelijke bakker Stefan Vandale in Sint-Andries Brugge, ook wel bekend als ‘De Broodsmid’, werd de nieuwe editie van het evenement (H)eerlijk Brugge voorgesteld. Dit festival rond duurzame, gezonde voeding van lokale producenten en telers heeft plaats in het Astridpark op zondag 26 mei.

Bakker Stefan Vandale en zijn echtgenote verwelkomden de genodigden met ovenverse, nog warme croissants bij de presentatie van de aankomende editie van (H)eerlijk Brugge. Deze ambachtelijke bakker, die al heel wat onderscheidingen kreeg voor zijn producten, is dan ook een van de standhouders én sterkhouders van (H)eerlijk Brugge. Voor de gelegenheid had hij ook een ‘Brugs brood’ gemaakt, met de afbeelding van een Brugse zwaan op de korst.

Het evenement heeft dit jaar plaats in het Astridpark op zondag 26 mei vanaf 11 uur tot 17 uur. “De basis voor dit evenement ligt bij het Food Lab dat in 2015 werd opgericht in het kader van het Food Smart Cities for Development project met ondersteuning van de Stad Brugge. Eind 2016 werd de eerste (H)eerlijk Brugge georganiseerd”, vertelt burgemeester Dirk De fauw.

Het Food Smart Cities project is nu afgelopen, maar de noodzaak om te werken rond duurzame voeding helemaal niet! Foodlab is sinds 2018 met een divers scala aan leden geëvolueerd tot een overkoepelend zelfstandig platform; een ideale manier ook om te netwerken en samenwerkingen aan te gaan. Vanuit mijn Noord-Zuidbevoegdheid maak ik graag nog even reclame voor ‘Sjokla’, de Brugse stadschocolade die je ook op (H)eerlijk Brugge kunt ontdekken en die de spotlights zet op fair trade en lokale ambacht.”

De standhouders op (H)eerlijk Brugge zijn dit jaar Biobedrijf Vermeulen, Boer Bas, De Veldkeuken, Kopjezwam, restaurant Pas Partout, Visgro vzw, Natuurpunt, Brugs Ommeland, de KABA, TUINHIER, Oxfam Wereldwinkel, Koek & Zopie, Noord-Zuiddienst, ‘t Ambrozijn, De Broodsmid, De Republiek, Ecoliving, EVA Brugge, Velt Brugge, TORROYAL, vzw Roots en de ‘kringloopkrachten’. Schepen Minou Esquenet wees op haar beurt op de ‘doe-activiteiten’ op (H)eerlijk Brugge zoals zelf je groenten leren telen, lekkere receptjes met lokale ingrediënten maken en tips opdoen om minder voedsel te verspillen.

(PDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier