Gymgala in teken van 100 jaar Gym in Izegem

De voorbereidingen voor het Gym Gala zijn volop aan de gang. (foto Frank) © (foto Frank)
Redactie KW

Gym Izegem viert al een jaar lang feest voor de 100ste verjaardag en dit weekend komt de climax met het gymgala. Het organiserend comité is al maanden in de weer om alles op tijd in orde te krijgen en ook de trainers en trainsters zetten met hun sporters hun beste beentje voor. Een sportief weekend voor de liefhebbers.

Het Izegemse gymgala is al aan de 24ste editie toe. De traditie startte al in het jaar 1983. Dit jaar wordt een ware feesteditie. “We zijn al het hele jaar aan het vieren naar aanleiding van 100 jaar gym Izegem, een speciale verjaardag die toch wel wat aandacht verdient”, begint Tony Van de Velde, bestuurslid bij Gym Izegem. “Samen met het organiserend comité zijn we momenteel de laatste hand aan het leggen aan de praktische voorbereidingen van het gala en daar komt toch heel wat bij kijken.”

Bestuurslid Lynn Van den Berghe kan Tony alleen maar bijtreden. “We zijn verwend met onze schitterende Topturnhal in Izegem. Dat we van dergelijke infrastructuur gebruik kunnen maken is een zegen! We zijn daar enorm tevreden mee, een prachtig cadeau van stad Izegem”, klinkt het.

Cafetaria en tribune

“De zaal op zich is één iets, maar we moeten er ook voor zorgen dat er heel wat mensen kunnen komen kijken en dat ze nadien iets kunnen drinken. Wij zorgen dus voor een tijdelijke tribune in de zaal die plaats biedt aan om en bij de 650 toeschouwers en we zetten een tent bij de turnhal waarin we een cafetaria installeren. Allemaal praktische zaken waar we moeten voor zorgen en daar kruipt toch heel wat tijd en werk in.”

Tony en Lynn zijn gelukkig niet de enigen die zich de praktische kant van de zaak aantrekken. “We hebben een sterk comité waar we ten volle kunnen op rekenen, want vele handen maken nog altijd licht werk. Ook de trainers, trainsters en de sporters zelf geven nu al het beste van zichzelf om zich heel goed voor te bereiden op het 24ste gymgala.”

“Er zijn twee voorstellingen. Op vrijdagavond 3 mei hebben we een galavoorstelling. Daarin komen heel wat leden van onze club aan bod, maar de kleinsten hoeven die eerste avond niet aan te treden. De voorstelling start pas om 19 uur en als de kleutertjes dan nog moeten optreden wordt het voor hen wel erg laat. Vandaar dat we de kleuters op zaterdag 4 mei tijdens de voorstelling aan bod laten komen. Om 16.30 uur hebben we onze familievoorstelling met de kleutertjes en ook de sporters van de G-gym. De voorstellingen duren telkens een dikke twee uur en staan helemaal in het teken van 100 jaar gym in Izegem. We hopen op een mooie opkomst.”

Topturnster

De organisatie is een huzarenstukje, maar Lynn en Tony zijn zeker dat het gala opnieuw een voltreffer wordt. “Iedereen geeft het beste van zichzelf en dat komt zeker goed. We kunnen bij elke editie ook op heel wat sponsors rekenen en dit jaar mochten we daar heel wat nieuwe mensen bij tellen. Daar zijn we uiteraard erg dankbaar om”, verzekert Tony. “Onze Izegemse topturnster Jade Vansteenkiste zal aanwezig zijn op beide voorstellingen, maar treedt zelf niet aan. Jade is in de running voor de Olympische Spelen en het risico op blessures is momenteel te groot voor haar. Ze zal zeker wel komen kijken en genieten van het gala, maar komt zelf dus niet in actie.” “We hopen op een schitterende voorstelling voor twee volle zalen! Iedereen is van harte welkom!” (MVW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier