GVB Boezinge wuift Ingrid Florissoone uit

Ingrid werd in naam van de hele groep in de bloemetjes gezet door directeur Giovani Tommeleyn. © FB
Redactie KW

Op de laatste schooldag namen directie en collega’s afscheid van Ingrid Florissoone, die op pensioen gaat. Ingrid (60) woont in Boezinge en begon te werken als kinderverzorgster in de school in 2001, in de peuterklas van juf Caroline Feys.

“Als kinderverzorgster van opleiding solliciteerde ik spontaan hier bij directeur Jan Dedrie in 2001, dat was het eerste jaar dat het kinderverzorgsters toegestaan was om te helpen in kleuterklassen. Voordien werkte ik vooral in crèches. Aan de slag kunnen gaan in de school dicht bij huis leek me fantastisch en ik heb gelukkig die kans gekregen. Ik had een vast uurrooster, verdeeld over de klassen in Boezinge, Elverdinge en Brielen. Vroeger was dat ook nog in de kleuterklas in Zuidschote en nog vroeger ook in Pilkem. Ik hielp vooral bij de peuters, indien nodig bij de kleuters en ik sprong ook bij het middageten voor de kleuters bij.”

In 2017 had Ingrid een werkongeval. “Ik ben gevallen op school en door een zenuwbeklemming kon ik niet meer werken. Ik had het liever anders gezien, had willen werken tot aan mijn pensioen. Ik hielp graag bij die kleine gasten, ze spraken me ook aan als juffrouw. Er was een goede verstandhouding met alle collega’s, ook met de leerkrachten, ik voelde mij altijd evenwaardig.”

Mijn laatste collega’s waarbij ik in de klas hielp waren Juf Rita Pierpont en meester Mathieu Lemaitre, ik heb niets dan goede herinneringen.” (Helemaal rechts) Binnen de schoolgemeenschap ruilt Juf Ann Depoorter de kleuterafdeling De Kinderster Zuidschote voor een klas in Vlamertinge. Hanna Persyn neemt in Zuidschote, naast Juf Isabel Depuydt, haar plaats in. Foto FB/ FB.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier