Guy Verlinde brengt akoestisch ‘corona-album’ uit met onuitgegeven opnamen

Bluesmuzikant Guy Verlinde goot enkele onuitgegeven opnames in een nieuw digitaal album. © Facebookpagina Guy Verlinde.
Redactie KW

De 43-jarige bluesmuzikant geeft opnamen prijs die hij in België, Nederland, Frankrijk en Finland maakte, in de hoop dat hij wat inkomsten recupereert nu hij omwille van Covid-19 aan de artistieke zijlijn moet toekijken.

Bij de uit Aartrijke afkomstige Gentse zanger-gitarist Guy Verlinde hakt de coronacrisis er stevig in. “Ik zag al meer dan veertig school- en avondconcerten geannuleerd”, rekent Verlinde ons voor. “Wat de toekomst zal brengen, blijft hoogst onzeker. Geen mens weet wanneer optredens opnieuw toegelaten zullen worden en onder welke voorwaarden. Voor een voltijds zelfstandig muzikant als ik zijn het dan ook financieel heel onzekere tijden.”

Door de lege agenda en de lockdown beschikte Verlinde plots over een zee van tijd om zijn vele geluidsregistraties te beluisteren en te herontdekken. Hij weerhield zeven onuitgegeven studio- en liveopnames die hij verzamelt op zijn nieuw digitaal album ‘Unreleased Acoustic Recordings’. Deze verzameling nummers biedt hij te koop aan via zijn webshop: https://guy-verlinde.myonline.store/. (SVV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.