Guy Brunet verlaat Brugse feestzaal Studio Hall om nieuw restaurant te beginnen

Guy Brunet (links), hier in het gezelschap van Marc Neirinck in 2018 aan Studio Hall. (foto Davy Coghe) © Davy Coghe
Stefan Vankerkhoven

Na twaalf jaar het restaurant en de feestzaal Studio Hall in Sint-Kruis gerund te hebben, gaat Guy Brunet een nieuwe uitdaging aan. Hij heeft De Warande overgenomen en wil er tegen april of mei een nieuw restaurant openen.

Guy Brunet (55) is een bekend figuur in het Brugse horecamilieu. Aanvankelijk runde hij een drukkerij, maar in december 2007 nam hij de populaire feestzaal Studio Hall in de Boogschutterslaan in Sint-Kruis over. Twaalf jaar lang had hij de leiding over Studio Hall, waarvan het gebouw nog altijd eigendom is van Bruggeling Francis Vandendorpe.

De Warande

Nu neemt de carrière van Guy Brunet een nieuwe wending: hij verlaat Studio Hall en neemt enkele personeelsleden mee, om De Warande nieuw leven in te blazen. Dit eethuis aan de Warandebrug in Brugge, was tot voor kort een braadkippen restaurant. Momenteel laat Guy Brunet deze horecazaak grondig verbouwen. Hij wil er een restaurant uitbaten dat de typische Vlaamse keuken serveert. “Geen grill of ribbetjeszaak, daarvan zijn er al genoeg. Je zult de keuken kunnen vergelijken met die van restaurant De Vossensteert in Sint-Kruis”, aldus Guy Brunet. Laatstgenoemde zaak is nog altijd eigendom van Guy Brunet, maar wordt uitgebaat door twee dames.

Volgens Francis Vandendorpe, eigenaar van Studio Hall, zal Jochen Schuermans voortaan dit restaurant met fuifzaal runnen. Jochen Schuermans heeft ook al heel wat ervaring in de Brugse horeca. Hij is al jaren betrokken bij de uitbating van jongerencafé Ma Rica Rokk op ‘t Zand.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.