Gullegemse vrijwilligersorganisatie zamelt hulpgoederen in voor slachtoffers van waterellende

© AV
Redactie KW

De Gullegems-Moorseelse vrijwilligersorganisatie Helping Sisters houdt sinds dit weekend in een achterbouw van het Gullegemse VTI (vlakbij de R8) een ophaling van hulpgoederen voor de onfortuinlijke bewoners van Laroche en Erezee.

“Wij kiezen hiervoor om aldus de mensen rechtstreeks te helpen in plaats van de goederen in een triagecentrum te gaan afgeven”, zegt coördinatrice Els Descamps.

De oproep van de sisters om hulp te bieden, viel bij de Gullegem- en Moorselenaars niet in dovemans oren. Zij kwamen dit weekend druppelsgewijs hun giften in de school afleveren. Ondertussen pendelden twee bestelwagens tussen het VTI en de privéwoningen van de ‘sisters’ om zakken vol spullen die daar werden afgezet aan te brengen en aan een eerste triage te onderwerpen.

Geen elektrische toestellen

“Wij zijn vooral nog op zoek naar matrassen en beddengoed, kinder- en babyspullen, campingvuurtjes, verzorgingsproducten en apotheekspullen en koortswerende middelen. Andere medicijnen niet. Dat kan en mag niet”, zegt Els. “En met elektrische toestellen kunnen wij voorlopig ook niet veel doen. Op de meeste plaatsen is voorlopig gewoon geen elektriciteit meer voorhanden.”

Wie spullen wil brengen, kan de komende dagen van ’s morgens tot in de vooravond in de school terecht. Is de deur gesloten of zitten mensen met vragen, kunnen ze Els bellen op 0495 45 21 06.

(AV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier