Gullegemse Gulletrappers fietsen de 1.000 kilometer tegen kanker

Na een van de voorstellingen van toneelgroep Edelweiss werden de eerste setjes aan de Gulletrappers overhandigd. Toneelgroep Edelweiss schonk 1.000 euro, een bedrag dat de Gulletrappers aan KoTK schenken. We zien Danny Hoste, Marinka Dejaeghere, Guido Deleu, Shauni Naert en Johan De Smet. Shirley Nuytten ontbreekt op de foto. © (foto EDB)
Redactie KW

De Gulletrappers zullen als team tijdens het Hemelvaartweekend meetrappen voor Kom op Tegen Kanker. Om te mogen deelnemen moet een team minstens 5.000 euro inzamelen. Toneelgroep Edelweiss uit Bissegem schonk na een van de voorstellingen een vijfde van dit bedrag.

Johan De Smet (65) begon met de fietsactie 1.000 km voor Kom op Tegen Kanker nadat zijn vrouw Marleen vier jaar geleden aan de ziekte overleed. “Zij had me gevraagd of ik iets kon doen voor Kom op Tegen Kanker“, vertelt hij. Johan begon bij een andere ploeg, waarbij ook zijn zoon rijdt. Voor die ploeg doet hij nu nog de begeleiding. Voor de Gulletrappers is het de eerste deelname. “We zijn met vijf leden”, vertelt Johan, die samen met Danny Hoste (50), Marinka Dejaeghere (49), Shauni Naert (25), allen uit Gullegem, en Shirley Nuytten (50) uit Kuurne in het team zit.

Vier keer 125 km

Marinka die thuisverpleegkundige is, verzorgde nog de vrouw van Johan. “Ik wist dat Marinka en haar gezin veel fietsen en had al drie jaar beloofd dat we eens in één ploeg zouden rijden. Dit jaar maakten we een ploeg met vijf leden. Tijdens het Hemelvaartweekend worden telkens ritten gereden vanuit Mechelen, elke dag naar een middagstad. De rit naar de middagstad is telkens op 125 km. Gedurende de vier dagen is er een rit naar Zedelgem, Antwerpen, Diest en Oudenaarde. Dan is er telkens ook een terugrit naar Mechelen. Deze vier heen- en vier terugritten maken dat een ploeg aan 1.000 km komt. Dat mag je alleen fietsen of verdelen binnen een ploeg van maximum acht personen die elk minstens 125 km voor hun rekening nemen.” Bij de Gulletrappers doen Shauni en Johan elk één rit, en Marinka, Danny en Shirley elk twee. Er wordt onder begeleiding in pelotons gereden van naar keuze 24, 27 of 30 km per uur.

Om te mogen deelnemen moet een ploeg minstens 5.000 euro storten. “Dat kan je zelf geven of je kan je ook laten sponsoren. Wij kozen voor het laatste”, aldus Marinka. Toneelgroep Edelweiss uit Bissegem, waarvan Danny, Marinka en Shauni lid zijn, schonk 1.000 euro van de kaartenverkoop van de voorstellingen van de laatste twee weken voor deze actie. Ondertussen zamelden De Gulletrappers al ruim 5.300 euro in en kunnen ze deelnemen aan de 1.000 km tegen kanker. “Er kan natuurlijk altijd nog geld voor het onderzoek naar kanker bijgestort worden”, aldus Johan.

(EDB)

Info: https://www.1000km.be/team/de-gulletrappers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier