Gullegemnaars houden eerste kampioenschap Bumperball

© AV
Redactie KW

Voetbal, maar dan met spelers die in een grote luchtbel gehuld zijn: zo kun je best van al Bumperball beschrijven. De Parigo’s, de vroegere organisatoren van de ter ziele gegane Par8, lieten er de Gullegemnaars zaterdag 1 september kennis mee maken.

“Het is leuk maar ook verdomd lastig bij dit zomerse weer”, getuigt Aaron Serrus, één van de organisatoren. “Ik ben pompaf na een wedstrijdje spelen.”

Zo’n wedstrijdje duurt vier maal vijf minuten en wordt gespeeld met minstens vijf bumperballers volgens het principe van de vliegende keeper. Na elk quarter (lees: om de vijf minuten mag een ploeg tot drie spelers wisselen). Dat is volgens de meeste deelnemers die we spraken echt geen overbodige luxe. “Je moet een verdomd goede fysiek hebben en tegen een stootje kunnen”, zegt regerend carnavalsprins en Parigo Mathieu ‘Skamele’ Van Landuyt. “Gelukkig doet het geen pijn en zit je veilig in je doorzichtige luchtbel. Het is alleen dat weer rechtkomen na een botsing tussen twee spelers. Gelukkig geeft men hier ook gele kaarten, voor onsportief gedrag en kamikaze-acties zonder bal.”,

Het eerste Gullegemse tornooi kon uiteindelijk rekenen op zes ingeschreven ploegen. En die moesten voor elkaar niet echt onderdoen. Zelfs de meisjes niet die op de valreep nog inschreven. En ondanks het zuchten en puffen na de wedstrijd, waren allen het er wel over eens dat het initiatief best voor herhaling vatbaar is. Temeer daar het voor het publiek ook dikke ‘fun’ is.

“We zien nog wel”, klonk het voorlopig bij de organisatie.

(AV/Foto AV)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.