Gullegemnaar Juliaan Laverge kruipt bij Cordoba CF door oog van de naald na virus

Juliaan Laverge wil er staan in de tweede seizoenshelft.
Juliaan Laverge wil er staan in de tweede seizoenshelft.
Redactie KW

GullegemBegin september raakte het nieuws bekend dat KSV Roeselare-keeper Juliaan Laverge (20) de overstap maakte naar Cordoba CF, een club uit de Spaanse derde klasse. Laverge zou in het reserventeam zijn opwachting maken, maar door een virus op het hoornvlies speelde hij slechts vier wedstrijden. “Week later en ik was mijn zicht kwijt!”

Juliaan Laverge zag afgelopen zomer zijn grote droom werkelijkheid worden. Hij was einde contract bij KSV Roeselare en zocht een uitweg, waarna de Spaanse traditieclub Cordoba CF zich meldde. Laverge koos met volle overtuiging voor het buitenlandse avontuur en heeft daar allesbehalve spijt van. Ook het feit dat een blessure aan het oog hem belette zich echt te bewijzen, kan hem niet van zijn grote doel afleiden: doorbreken in Spanje . “Ik heb dit seizoen slechts vier matchen gespeeld, maar was echt wel goed gestart”, vertelt Laverge, die met Kerstmis naar België kwam, maar het nieuwe jaar alweer in Spanje inzette. “Na drie basisplaatsen kreeg de tweede keeper een kans, maar na een wedstrijd stond ik alweer onder de lat.”

Infectie

Net op dat moment begon voor Juliaan de miserie. “Ik had al een tijdje last van mijn oog, maar ik had nooit gedacht dat dit een groot probleem zou worden. Toen het verergerde, heb ik een dokter geraadpleegd, die meteen zag dat er een virus op mijn hoornvlies zat. Die infectie is in de spoedafdeling van een ziekenhuis in Cordoba aangepakt. Een behandeling van meer dan tien uur. Daar zeiden ze me dat ik veel geluk heb gehad. Een paar weken later en ik zou mijn zicht zijn verloren.”

Na drie basisplaatsen kreeg de tweede keeper een kans, maar na een wedstrijd stond ik alweer onder de lat

Over een week moet Laverge zich een laatste maal bij de dokter melden. “De laatste medische check-up. Ik kan niet wachten om opnieuw op het veld te staan. Ik voelde al veel vertrouwen van de club en mocht meetrainen met het eerste team, dat het uitstekend doet.”

Galamatch tegen Getafe

Cordoba staat tweede in de vierde poule van de Segunda Division B. Het plaatste zich bovendien voor de tweede ronde in de beker, een galamatch tegen eersteklasser Getafe. “Maar met het reserventeam gaat het minder”, is Laverge eerlijk. “ We wonnen slechts eenmaal, met 3-1 van Las Palmas (met Laverge onder de lat, red.) . Verder speelden we al veel gelijk. Maar ik klaag niet. Het leven is hier momenteel makkelijker dan in België. De restaurants en cafés zijn open tot 18 uur en de winkels sluiten pas om 21 uur. Bovendien zijn mijn twee Spaanse huisgenoten ploegmaats waarmee ik een flat deel topkerels. En mijn Spaans? Dat is al veel verbeterd!” (JS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.