Gulle Sint in Sint-Maartenshuis in Koolskamp

De vrijwilligers namen met dank het snoepgoed aan.©Picasa foto JM
De vrijwilligers namen met dank het snoepgoed aan.©Picasa foto JM
Redactie KW

Dankzij de medewerking van de serviceclub Innerwheel Kortrijk Gulden Sporen kon Sinterklaas 46 kinderen uit kwetsbare gezinnen blij maken.

“Voor twee jaar hebben wij met onze club een optie genomen om financiële ondersteuning te bieden aan het Sint-Maartenshuis in Koolskamp. Daar kunnen minderbedeelden uit de gemeente gratis voedselpakketten komen afhalen op dinsdag. Voor 1 euro is er ook kledij ter beschikking. De inzet van de medewerkers van het Sint-Maartenshuis heeft ons positief verrast. We ondersteunen hen met veel plezier”, zegt Elisa Decostere van het gelijknamige advocatenkantoor in de Roeselaarsestraat en lid van Innerwheel.

De serviceclub ondersteunt vooral concrete en kleinschalige projecten die kansarmen ten goede komen. Dit jaar belet het coronavirus om voor de kinderen van het Sint-Maartenshuis een feestje te organiseren.

Speelgoed en snoep

“Maar vorig jaar hebben we voldoende speelgoed ingezameld om er ook dit jaar iets moois van te maken. Met onze club hebben we ervoor geopteerd om heel mooie en goed gevulde snoeppakketten samen te stellen voor de kinderen van het Sint-Maartenshuis. Zo brengen we voor 46 kinderen Sinterklaasvreugde.”

De ouders werden uitgenodigd om het gewenste speelgoed te kiezen in het Sint-Maartenshuis en het snoeppakketje op te halen. In het Sint-Maartenshuis zijn ze alvast heel blij met de tussenkomst van Elisa Decostere en de inbreng van Innerwheel Kortrijk Gulden Sporen. (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.