Gulden Haan in Staden heeft naam terug

Andy Muylle en Marieke Vandemoortel bij De Gulden Haan. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Andy Muylle en Marieke Vandemoortel bij De Gulden Haan. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Carl Bruneel
Carl Bruneel Medewerker KW

Andy Muylle (45) en Marieke Vandemoortel (41) werden 2 jaar geleden de nieuwe eigenaars van het pand waar ’t Spoor huisde. Het koppel heeft de vroegere brasserie omgebouwd tot een eventlocatie. Het pand kreeg met De Gulden Haan de vroegere naam terug.

“We kochten het gebouw van de vroegere eigenaars”, vertelt Andy Muylle. “Marieke kende die al langer en was er ook van op de hoogte dat er plannen waren om het gebouw van de hand te doen. Nadat de uitbaters van brasserie ’t Spoor er goed twee jaar geleden mee stopten, hebben we het gebouw aangekocht. Het was onze bedoeling om het pand opnieuw te verhuren aan de uitbater van een restaurant of brasserie. Corona dwarsboomde die plannen evenwel. We besloten daarop het gebouw een nieuwe bestemming als eventlocatie te geven.”

Terras

“Het gebouw heeft daar ook alle mogelijkheden voor en moest enkel wat opgefrist worden”, gaat Andy verder, “We moesten het enkel een wat meer hedendaagse look geven. Zo waren de kleuren binnen in het gebouw gedateerd. De binnenruimtes werden dan ook van een nieuwe laagje verf voorzien. Daarnaast werd ook voor nieuwe verlichting gezorgd. Naast een mooie zaal en een salon met een ruime bar en een open haard hebben feestvierders ook de beschikking over een terras van 200 vierkante meter.”

“Het terras kan ook overdekt worden door middel van een door ons speciaal aangekochte tent. Aansluitend aan het terras zijn er nog een grote tuin en een weide, waar het bij mooi weer uitstekend vertoeven is. Parkeren kan op de private parking. Onze parking biedt plaats aan goed 25 wagens. Daarnaast is er nog ruime parkeergelegenheid in de Diksmuidestraat en aan het vroegere stationsgebouw in de De Carninstraat.”

“De Gulden Haan beschikt over 110 zitplaatsen of 150 staanplaatsen”, gaat Andy verder, “Verder kunnen we onze gasten ook een ruime bar met professionele tapinstallatie en koelkasten aanbieden. De zaak is ook vrij van drank wat betekent dat de drank niet bij ons moet afgenomen worden. Versterkers en luidsprekers waarop een muziekinstallatie kan aangesloten worden zijn ook beschikbaar. DJ’s beschikken daarnaast ook over een aparte bar waar ze zich kunnen installeren. Meubilair en decoratie zijn verkrijgbaar bij onze partners. Feestverhuurbedrijf Piccobelo uit Roeselare staat in voor de levering van feestmeubilair, terwijl El Florido uit Zarren voor decoratie en bloemen zorgt.”

Huistraiteurs

“De keuken is volledig ingericht met werktafels, een inox wastafel en een grote koelcel en vrieskast. Wij staan niet in voor de catering. Daarvoor kunnen onze gasten vrij een beroep doen op onze huistraiteurs”. Andy en Marieke gaven hun kersverse eventlocatie ook de oorspronkelijke naam terug. “Het gebouw is sinds 2009 onder de naam De Gulden Haan opgenomen als bouwkundig erfgoed”, legt Andy uit.

“Het heeft ook een rijke geschiedenis. Ons herenhuis werd in 1851 gebouwd als notariswoning. Tijdens WO I brandde de bovenverdieping deels af. In 1920 werd het huis in de oorspronkelijke staat hersteld. Voor brasserie ’t Spoor er in 2009 opende was er ook jarenlang een horecazaak in het pand gevestigd die de naam De Gulden Haan droeg.” De Gulden Haan kan gehuurd worden voor allerlei events zoals babyborrels, communies, rouwmaaltijden, huwelijks-, personeels- en familiefeesten, maar ook voor events van langere duur zoals een zomer- of winterbar. De Gulden Haan bevindt zich in de Diksmuidestraat 14.

(CB)

Info: via www.deguldenhaan.be/ via info@deguldenhaan.be of op de Facebookpagina.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier