Grotere ronden voor ‘Moorsle Koerse’, finish in Roeselaarsestraat

Het Sportcomiteit Moorslede organiseert met de kermis weer twee wielerwedstrijden. Organisatoren Kristof Vanderstichele, Geert Vercaigne, Luc Deboe, Nico Casteleyn, Stefaan Vanderstichele, Aurel Vermote, Norbert Vanoost, Marc Deceuninck, schepen Jurgen Deceuninck en Henk Vandroemme zijn er klaar voor. Martin Geldof en Wouter Demeulenaere staan niet op de foto. (foto JS) © (foto JS)
Redactie KW

Op vrijdag 16 en maandag 19 augustus organiseert het Sportcomiteit Moorslede weer twee wielerwedstrijden. De renners spurten in de Roeselaarsestraat naar de overwinning.

Reeds voor de twintigste keer neemt het Sportcomiteit Moorslede de organisatie van het wielertweeluik Moorsle Koerse op zich. “Met de twee wielerwedstrijden proberen we nog wat meer volk te lokken naar de eerste van twee kermissen in Moorslede”, aldus Norbert Vanoost van het organiserende comité.

Het Sportcomiteit bestaat uit twaalf bestuursleden die een hart hebben voor de wielersport. Jurgen Deceuninck en Wouter Demeulemeester waren zelf jarenlang actief in het peloton. Andere bestuursleden houden ervan om op zondagmorgen kilometers af te malen. “Dankzij de inzet van die wielerliefhebbers is het mogelijk om twee wedstrijden op enkele dagen tijd te organiseren”, vertelt Norbert.

Grotere ronden

In het verleden koos het Sportcomiteit voor twee wedstrijden met kleine rondjes. Dit jaar wordt er geen criterium meer gereden en zijn de ronden dus groter. “Op die manier kan het verkeer wel door en meerijden in de richting van de wielerwedstrijd”, legt Norbert uit.

Op vrijdag 16 augustus krijgen de elite zonder contract en beloften een wedstrijd van 102 kilometer voorgeschoteld. In totaal zullen 21 ronden van 4,850 kilometer afgelegd worden. Vanuit de Roeselaarsestraat gaat het richting de Stationsstraat, Groene Weg, Iepersestraat, Dadizeelsestraat, Procureurstraat, Slypstraat, Breulstraat, Pater Lievensstraat, Nieuwstraat om vervolgens terug in de Roeselaarsestraat aan te komen.

Op maandag 19 augustus is het parcours iets kleiner. De renners rijden vanuit de Roeselaarsestraat naar de Stationsstraat, Molenstraat, Roomstraat, Iepersestraat, 6de Jagersstraat, Pater Lievensstraat en via de Nieuwstraat terug naar de Roeselaarestraat. De deelnemers haspelen in totaal 18 ronden van 4,650 kilometer af. “Op vrijdag wordt het startschot gegeven om 18 uur, op maandag is om 18.30 uur. Op maandag mogen namelijk ook masters deelnemen. Vaak moeten die nog ‘s middags werken”, legt Norbert uit.

Moorslede-Noord

In vergelijking met vorig jaar is het parcours van de wedstrijd op maandag dus anders. “We hebben rekening gehouden met de grote werken aan het project Moorslede-Noord. Moesten we een criterium organiseren dan zou het voor de bewoners uit de omgeving van de Roeselaarsestraat moeilijker zijn om nog weg te rijden.”

De start van beide wedstrijden ligt nabij café Den Draver, de finishlijn wordt net zoals de voorbije jaren aan café De Vlasschaard getrokken. De prijsuitreiking en de inschrijving grijpen ook plaats in café Den Draver. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier