Grote uitbraak in WZC A. Lacourt in Oostende: 44 besmettingen, vijf bewoners overleden

Heel wat besmettingen bij woon-zorgcentrum A. Lacourt.©Jeffrey Roos (c)
Heel wat besmettingen bij woon-zorgcentrum A. Lacourt.©Jeffrey Roos (c)
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

In woon-zorgcentrum A. Lacourt is het aantal besmettingen nog toegenomen na de coronauitbraak vorige week. Na nieuwe testen blijken 30 bewoners en 14 medewerkers besmet. Vijf bewoners zijn ondertussen overleden, vijf anderen zijn opgenomen in het ziekenhuis.

Het woon-zorgcentrum A. Lacourt is hermetisch afgesloten. Nieuwe testen wezen uit dat er heel wat meer besmettingen zijn dan eerst werd gedacht. Van de 30 besmette bewoners werden vijf mensen naar het ziekenhuis gebracht. Vijf bewoners zijn ondertussen overleden. “We hadden relatief veel besmettingen in het woon-zorgcentrum”, vertelt schepen van Welzijn en Zorg, Natacha Waldmann (Groen). “Daarom hebben we extra testen uitgevoerd om er zeker van te zijn dat het bij de eerder gekende besmettingen zou blijven. Uit de nieuwe resultaten blijkt nu dat er in totaal 30 bewoners en 14 medewerkers besmet raakten met het virus.”

Hulp van Defensie

Vijf bewoners werden naar het ziekenhuis gebracht en drie bewoners zijn ondertussen overleden. “Het gaat voorlopig om gedeeltelijke cijfers”, gaat de schepen verder. “We verwachten nog resultaten van twee afdelingen. Een afdeling was al in isolatie en we nemen verdere maatregelen om die mensen verder in isolatie te houden om de verspreiding in te dijken. We bespreken later op de dag nog wat er verder moet gebeuren. Maar voorlopig mengen we geen personeel tussen De Boarebreker en A. Lacourt. Bezoek is uitgesloten.”

Vanaf donderdag krijgt het woon-zorgcentrum de hulp van Defensie. “Het is belangrijk dat we iedereen nu zo goed mogelijk beschermen en dat we onze medewerkers een hart onder de riem steken. Die mensen doen alles wat ze kunnen en verrichten ongelooflijk goed werk”, besluit de schepen. (JRO)