Grote snoepworp op eerste Rommel@Lauwe

De organisatoren van de rommelmarkt krijgen steun van jeugdhuis 't Schipke met v.l.n.r.: Viktor Huyse, Louise Vanneste, Loyd Vanhee, Mieke Santens; Laetitia Maes, Benjamin Poelvoorde, Lieze Badts en Kenneth Cardoen. © WO
Redactie KW

Mieke Santens is een echte fan van rommelmarkten. Jaarlijks is ze zeker op zo’n 20 rommelmarkten te vinden, samen met haar gezin. Op Facebook lanceerde ze, samen met een vriendin, het idee om een rommelmarkt te organiseren in het centrum van Lauwe op zondag 3 juni. En met succes! De 150 voorziene plaatsen gingen bijna allemaal in een mum van tijd de deur uit.

“We hebben drie inschrijvingsdagen georganiseerd waarop standhouders konden inschrijven”, vertelt Mieke. “We hebben geen mogelijkheden voorzien om online in te schrijven, omdat we persoonlijk contact willen houden. Het is de eerste keer en daarom willen we iedereen ook heel duidelijk briefen naar veiligheid en de parkeermogelijkheden toe. Er mogen geen wagens bij de standhouders staan en zo zal het centrum verkeersvrij zijn. De rommelmarkt strekt zich uit over de Lauweplaats, De Larstraat tot aan ‘t Schipke, de Hospitaalstraat en de Schoolstraat. We vonden het belangrijk om ook de lokale horeca in het verhaal te betrekken.

Foodtruck

Op de markt zal je heel wat verschillende standen met onder andere tweedehands spullen vinden. Enkel eten en drank mag niet verkocht worden. “Er zijn wel enkele verenigingen die iets serveren, zoals Noébier bij de Wijngilde, beenhouwer Yves is aanwezig met een foodtruck, de pastabar is open en ‘t Schipke biedt ontbijt, aperitief en frietjes en frikandellen aan. Uiteraard kan je bij de lokale horeca ook terecht om je dorst te lessen. En op zondagvoormiddag is er trouwens ook de markt op het middenplein. Het wordt een gezellige bedoening. En in de namiddag is er om 15 uur een snoepworp. Vanop het balkon van appartementen op de Lauweplaats gooien we snoepjes, aangeboden door sponsors Selekt en Floribel.” Nog voor de allereerste editie erop zit, wordt al gedacht aan de volgende. “We zullen onze toer doen en iedereen bevragen om te zien waar we kunnen bijsturen. Voor studenten hebben we gezorgd dat we de rommelmarkt begin juni hebben geplaatst. Zo kunnen ze ook eens langskomen.”

(TGM)

Info: Rommel@Lauwe op zondag 3 juni van 7.30 tot 18 uur. Meer info via www.facebook.com/RommelLauwe/

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier