Grote schade blijft uit tijdens storm, maar Oostendse brandweer heeft de handen vol

De brandweer van Oostende heeft de handen vol met meldingen tijdens de storm. Het gaat dan vooral om weggewaaide panelen of loszittende dakpannen, maar ook veel takken en bomen op de openbare weg. © foto JRO
Redactie KW

Oostende Afgelopen nacht trok een storm over ons land met rukwinden tot 70 kilometer per uur aan de kust. In Oostende kreeg de brandweer heel wat meldingen binnen. Ook de volgende dagen kan ons weer nog onstuimig zijn.

Geen zware stormschade in Oostende. Aan de kust zijn we wel wat gewoon wat storm betreft. Toch heeft de brandweer de handen vol met kleine stormschade. “Het gaat dan vooral om takken en bomen die op de openbare weg terechtgekomen zijn, daar gaan de meeste oproepen eigenlijk over”, klinkt het bij de brandweer. “Maar we krijgen ook veel meldingen van loszittende dakpannen. In Bredene dreigde een balkon naar beneden te vallen en in Oostende kwam een paneel naar beneden dat bovenop een restaurant terechtkwam. Dat zorgde voor enige schade. Maar de grote schade bleef uit.”

Maandag kunnen nog windstoten tot 80 kilometer per uur voorkomen aan de kust. Tegen de avond neemt de wind in kracht af, maar tegen donderdag komt opnieuw een strakke wind opzetten. Komend weekend wordt het gevoelig zachter en schijnt de zon. (JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier