Grote onrust over brandweerhervorming in Poperinge, Heuvelland en Mesen

Redactie KW

Het brandweerkorps van Westouter is woensdagavond boos opgestapt tijdens de toelichting van toekomstplannen voor de brandweer van Poperinge, Reningelst, Westouter, Kemmel, Nieuwkerke en Mesen.

Woensdagavond bracht zonecommandant Robert Van Praet de betrokken brandweerkorpsen samen. Ook burgemeesters Christof Dejaegher (Poperinge), Marc Lewyllie (Heuvelland) en Sandy Evrard (Mesen) waren aanwezig. In de toekomst zullen de korpsen van Poperinge, Reningelst en Westouter samengaan, net als de korpsen Kemmel, Nieuwkerke en Mesen.

Twee nieuwe kazernes

Er komen ook twee nieuwe kazernes: één in Poperinge bij de industriezone en één in Wulvergem. De bestemming van een kazerne moet aangeduid zijn op een Ruimtelijk Uitvoeringsplan (RUP). In Poperinge is dat geen probleem, maar in Heuvelland is een nieuw RUP nodig. Daar gaat snel een periode van drie jaar over en dus zullen de fusie- en bouwplannen pas voor de volgende legislatuur zijn.

Het brandweerkorps van Westouter was niet te spreken over de plannen en had al snel enkele opmerkingen. Halfweg de vergadering stapte het hele korps boos op. Volgens burgemeester Dejaegher een verkeerd signaal, hij riep op om de discussie aan te gaan en niet weg te lopen. Tevergeefs, want ze verlieten de zaal.

(EF – Foto EF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.