Grote nutswerken voor de bewoners van de Nieuwe Tuinwijk

Op maandag 4 februari zal in de kern van de Nieuwe Tuinwijk in Menen het startschot worden gegeven van enkele heel ingrijpende nutswerken in opdracht van De Watergroep en Eandis.

Aannemer Dirk Demil, Maarten Desodt van Eandis, Rupert Dewanckele van Stad Menen, Debbie Delaere van De Watergroep, burgemeester Eddy Lust en vooraan Patrick Roose, schepen van Publieke Ruimte. © Nicolas Verhaeghe

“De vernieuwing van het volledige water-, gas- en elektriciteitsnet moet een einde maken aan de vele waterlekken en elektriciteitspannes in de wijk. We gaan tijdens die werken meteen ook de staat van de riolering controleren en indien nodig ook hier ingrijpen”, zegt Patrick Roose, schepen van Publieke Ruimte.

Ingrijpend maar noodzakelijk

De uitvoering van deze nutswerken zal in vier fases verlopen. “Bij de eerste fase nemen we de huizen in de Olmenlaan, Acacialaan en Eikenlaan onder handen. Bij fase twee de woningen in de Lindenlaan en de Kersenlaan en in de derde fase gaan we de problemen in de Populierenlaan en de Berkenlaan te lijf”, vertelt Patrick. Elke fase zal telkens, in het geval de weersomstandigheden mee zitten, ongeveer twee maanden duren. Nadien wordt in een vierde en laatste fase gestart met de overkoppelingen van de huisaansluitingen.

“De geplande nutswerken zijn dus best ingrijpend, maar noodzakelijk. We zetten alle zeilen bij om in overleg met de partners de hinder zo veel mogelijk te beperken. Daarom wordt er bijvoorbeeld geopteerd om te werken met een mobiele werf. Zo pakt de aannemer per dag een zone van ongeveer 30 meter aan. Nadien wordt het voetpad binnen de 5 dagen hersteld in de oorspronkelijke staat, dit rekening houdend met de weersomstandigheden”, vertelt Patrick.

Parkeerverbod

Aangezien gewerkt wordt met een mobiele werf, blijft de doorgang voor alternerend verkeer steeds mogelijk. Er zal een parkeerverbod van 50 meter langs beide zijden van toepassing zijn rond de zone van de werken. Het parkeerverbod zal steeds 24 uur op voorhand geplaatst worden, zodat iedereen tijdig op de hoogte is van de verkeerssituatie. Ook de toegang tot de woningen blijft mogelijk. Voor minder mobiele bewoners voorziet de aannemer de nodige ingrepen om een comfortabele toegang tot de woonst te garanderen.

“Alle inwoners van de wijk ontvingen nu al een infobrief over de geplande werken en in samenspraak met woonmaatschappij Impuls werden ook alle gebruikers van de garagestraten ingelicht. Ook de ouders met kinderen in de kinderopvang in de Eikenlaan worden op de hoogte gebracht. We vragen iedereen om mogelijke hinder snel te melden aan onze diensten via 056529 400 of grondgebiedszaken@menen.be zodat we onmiddellijk een oplossing kunnen bieden”, besluit schepen Roose.

(NVM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.