De tocht zal 21 dagen duren en gemiddeld worden dagelijks 150 kilometers afgehaspeld. "Maar niet zozeer het fysieke, wel het mentale speelt nu sterk", zei Lorenzo net voor de start. "Vandaag zou Stefanie 34 jaar geworden zijn." Toch staat hij er niet alleen voor. "Sinds de dag van haar overlijden, en eigenlijk al van toen ze werd opgenomen in het ziekenhuis, ben ik fantastisch omringd. Ook door collega's van Defensie." Ondanks alle hulp is één item waar Lorenzo zelf doorheen moet. "Dat is het verwerkingsproces. De afgelopen tijd werd ik geleefd. Samen met de tocht kan ook de eigenlijke verwerking starten."

Aanleiding voor de fietstocht vormden Lorenzo's collega's bij Defensie. Zij wilden iets op touw zetten om steun te bieden bij haar ziekenhuisopname. Toen ze plots is overleden, werd beslist er een bedevaarttocht van te maken om haar te eren en meteen ook het goede doel te steunen. Ride4Stefanie zag het levenslicht. Onder een oorverdovend applaus vertrokken de fietsers kort na 10 uur.

Info: www.ride4stefanie.be of Ride4Stefanie op Facebook.

(MI)

De tocht zal 21 dagen duren en gemiddeld worden dagelijks 150 kilometers afgehaspeld. "Maar niet zozeer het fysieke, wel het mentale speelt nu sterk", zei Lorenzo net voor de start. "Vandaag zou Stefanie 34 jaar geworden zijn." Toch staat hij er niet alleen voor. "Sinds de dag van haar overlijden, en eigenlijk al van toen ze werd opgenomen in het ziekenhuis, ben ik fantastisch omringd. Ook door collega's van Defensie." Ondanks alle hulp is één item waar Lorenzo zelf doorheen moet. "Dat is het verwerkingsproces. De afgelopen tijd werd ik geleefd. Samen met de tocht kan ook de eigenlijke verwerking starten." Aanleiding voor de fietstocht vormden Lorenzo's collega's bij Defensie. Zij wilden iets op touw zetten om steun te bieden bij haar ziekenhuisopname. Toen ze plots is overleden, werd beslist er een bedevaarttocht van te maken om haar te eren en meteen ook het goede doel te steunen. Ride4Stefanie zag het levenslicht. Onder een oorverdovend applaus vertrokken de fietsers kort na 10 uur. (MI)