Grote Markt Kortrijk heeft weer pop up-speelplein

Redactie KW

Vorig jaar realiseerde Kortrijk als eerste stad in Vlaanderen een tijdelijk speelplein op de Grote Markt. Het speelplein kende een groot succes bij iedereen: van kinderen en hun ouders tot horeca-uitbaters, handelaars en toevallige passanten.

Daarom breit Kortrijk daar nu een vervolg aan. De gezinnen uit de buurt en bezoekers van het stadscentrum krijgen deze zomer opnieuw de mogelijkheid om wat langer in het hartje van de stad te vertoeven. Het nieuwe speelplein werd vrijdag geopend en blijft op de Grote Markt tot 1 oktober. “Met dit initiatief realiseren we onze ambitie om Kortrijk kindvriendelijker te maken”, zegt schepen van Jeugd Bert Herrewyn.

In Plan Nieuw Kortrijk spreekt het stadsbestuur de ambitie uit om alle ruimte te geven om te spelen en te ontdekken. Binnen een straal van 500 meter van de woonplaats van elke wijk wil de stad een speelzone voorzien.

Kinderen krijgen de gelegenheid om te spelen, aangepast aan hun leeftijd en hun ontwikkeling. Een aanbod voor kleuters en voor de oudere kinderen is voorzien. Hun verbeelding kunnen ze de vrije loop laten gaan op het grote schip. Het schip biedt een gevarieerde uitdaging met klimmen en glijden en vooral fantasie.

Voor de kleinste peutertjes zijn aparte toestellen als schommels en glijbanen voorzien, zodat ze op hun gemak kunnen spelen. De ouders kunnen ondertussen genieten van een drankje op de terrassen van de Kortrijkse cafés.

Kortrijk wil zich ook profileren als Klimaatstad en besteedt daar nu ook heel veel aandacht aan. Zo werd het zand dat gebruikt werd voor de beachsporten gerecupereerd. De speeltoestellen zullen later gebruikt worden voor een nieuw speelplein op grondgebied Kortrijk.

(AHB – Foto JVGK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier