Grote Markt in Poperinge bezaaid onder een tapijt van tulpen

In Poperinge beslisten ze om de tulpenplukactie coronaproof te laten doorgaan.© foto MD
In Poperinge beslisten ze om de tulpenplukactie coronaproof te laten doorgaan.© foto MD
Redactie KW

De Grote Markt in Poperinge ligt dit weekend bedekt onder een tapijtje van tulpen. Rotary Poperinge en Stad Poperinge geven zo een kleurrijk startschot aan de lente met hun tulpenplukactie. “Op andere plaatsen werden de tulpenplukacties geannuleerd, maar wij hebben ervoor gekozen om ze toch coronaproof te laten doorgaan. Plukken en wegwezen”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V).

“We willen met deze actie alle Poperingenaars een hart onder de riem steken na de voorbije moeilijke maanden. We zijn dankbaar voor iedereen zijn volgehouden inzet”, zegt schepen van Groenbeheer Ben Desmyter(CD&V). “Met de tulp als symbool kunnen we op een creatieve manier de komst van de lente inluiden en ook het weer zit ons dit weekend heel goed mee.”

Rotary Poperinge en stad Poperinge slaan de handen in elkaar voor de tulpenplukactie van dit weekend. “Als stad kochten we de 40.000 tulpen aan en Rotary Poperinge staat in voor de organisatie. Vrijdagavond stond de teller op 1.600 verkochte tickets. Tot zaterdag 17.00 uur is alles momenteel uitverkocht.”

Zondag zijn er de volledige dag wel nog tickets beschikbaar. “We hadden wel verwacht dat deze actie zou aanslaan bij de inwoners. Mensen zijn blij dat ze eens kunnen buitenkomen. Uiteraard worden de coronamaatregelen nageleefd. Daarom moeten mensen een tijdslot reserveren wanneer ze kunnen langskomen”, aldus de schepen.

Drugsbeleid in scholen steunen

Voor de symbolische prijs van 1 euro krijg je vijftien tulpen. Met de opbrengsten, samengebracht door sponsoring, steunt Rotary lokale scholen in hun drugsbeleid.

“De voorbije jaren organiseerde Rotary al heel wat acties in Poperinge. In 2012 en 2014 werden toen ook al tulpen geplant, gekweekt en verkocht om zo meerdere lokale sociale projecten extra financieel te kunnen ondersteunen. Daarna volgde een succesvolle ‘Duck Race’ langs de Vleterbeek en het stadspark”, zegt schepen Desmyter. In 2020 waren er ook al plannen voor een actie, maar dit kon door de coronacrisis niet doorgaan.

De vierjarige Ella en haar mama Delphine Degroote kwamen samen tulpen plukken. “We wilden graag het goede doel steunen, maar we waren toch ook wel nieuwsgierig om eens zoveel tulpen samen te zien. Daarnaast zijn we ook wel blij dat er nog eens iets te doen is”, zegt mama Delphine.

Plukken en wegwezen

“Op andere plaatsen werd de tulpenplukactie geannuleerd, maar wij hebben ervoor gekozen om ze toch coronaproof te laten doorgaan. Plukken en wegwezen”, zegt schepen Ben Desmyter (CD&V).

Reserveer via tulpenactie.eventbrite.be een tijdslot op 20 maart tussen 10 en 19 uur of op 21 maart tussen 8 uur en 15 uur. Enkel inwoners van Poperinge en deelgemeenten kunnen een boeketje plukken. Maximum 1 boeket van 15 tulpen per persoon. Kostprijs 1 euro.

(LBR)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier