Grote hinder verwacht door actie Boerenbond in Roeselare, afspraken vaccinatiecentrum verzet

© Shutterstock
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

De Stad en de politiediensten vernemen dat de Boerenbond op woensdag 1 december een provinciale actie houdt, samen met Groene Kring en Ferm.

“Vanuit verschillende gemeenten in de provincie, vertrekken er rond het middaguur colonnes van tractoren. Dat is onder meer het geval vanuit Veurne, Poperinge, Menen, Deerlijk/Harelbeke, De Haan-Jabbeke, Beernem en Tielt. Omstreeks 14 uur worden de tractoren in Roeselare verwacht”, aldus burgemeester Kris Declercq.

“Ze verzamelen op de Rijksweg R32 en zullen halt houden op het kruispunt met de Diksmuidsesteenweg. Rond 15.30 uur zou het kruispunt opnieuw vrij gegeven worden. Deze actie zal ontegensprekelijk voor verkeershinder zorgen. Wie in de buurt moet zijn op dat tijdstip, vermijdt best de Rijksweg tussen de Meensesteenweg en de Brugsesteenweg.”

De politiediensten zullen aanwezig zijn om de actie in goede banen te laten verlopen.

“Ook het vaccinatiecentrum heeft alvast geanticipeerd op de verkeershinder. Mensen die op woensdag zouden langskomen voor hun prik, werden verwittigd. In overleg werd hun afspraak met een dag verplaatst. Er blijft sowieso ook een vaccinatielijn open, voor wie toch in het vaccinatiecentrum zou langs komen.”

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.