Grote financiële steun voor verzorging zwaar verbrande poes uit Gistel

Samen met Sabine Sanders zet Johny Vercamer een steunactie op het getouw voor poes Pepper. Zelf is Johny, hier met zijn Britse korthaar Nara, een groot kattenliefhebber. © LN
Redactie KW

De baasjes van de kat Pepper, die op zondag 8 maart zwaar verbrand thuiskwam, krijgen veel bemoedigende steun via sociale media. Al vlug werden ook twee initiatieven opgestart om de kosten voor Peppers verzorging, die hoog zullen oplopen, te helpen financieren.

Deze week kregen de baasjes van de poes heel goed nieuws voor zijn verzorging. “Een speciale gel, die we met een fikse korting kunnen krijgen, zal het herstel van onze Pepper bevorderen”, is Sandra Soete superblij. Naast Gigi’s Beauty Salon en Zwerfkatjes Gistel maakten Sabine Sanders en Johny Vercamer ook een facebookpagina aan waarop je kan storten voor Pepper. “Sabine en ik waren er ons meteen van bewust dat de verzorging van Pepper veel geld zou kosten. En wat houdt ons tegen om een actie op het getouw te zetten, vroeg ik aan Sabine, een goede vriendin”, vertelt Johny Vercamer.

Geblokkeerde rekening

“Sabine schoot meteen in actie om de facebookpagina aan te maken terwijl ik een geblokkeerde rekening opende bij de bank. Noch ik, noch Sabine kunnen aan het geld”, legt Johny uit.

De actie van Sabine en Johny loopt tot 25 mei. Daarna wordt het geld aan het baasje van Pepper overgemaakt. Op dinsdag 17 maart was er al een bedrag van 1.582 euro gestort. “We ontvangen van overal steun, zelfs vanuit Nederland, Frankrijk en Engeland“, stelt Johny Vercamer verbaasd vast. Een bijdrage storten, kan via facebook (Steun Pepper) of op rekening BE 84 7350 5544 2659.

Zelf hebben Johny en zijn partner Christophe ook een groot hart voor dieren en in het bijzonder voor poezen. “Wij hebben zelf twee Britse kortharige katten, twee meisjes. Vanuit de liefde voor deze dieren hebben we in bijberoep onze Cattery Nara opgestart met de bedoeling uit onze eigen kattinnen te kweken”, vertelt Johny.

“We zijn zeker geen fokkerij, want alles verloopt wettelijk onder grote controle van dierenwelzijn. Eén van onze poezen is momenteel krols en tijdelijk bij een kater. Dus hopelijk hebben we binnen enkele weken kittens. Spannend, we kijken er erg naar uit”, blikt Johny vooruit.

“Gelukkig kunnen wij onze katten binnen houden, want in onze buurt zijn de voorbije maanden al een zestal vergiftigde katten dood teruggevonden. We hebben een vermoeden wie de dader zou kunnen zijn, maar mogen niemand beschuldigen zolang er geen harde bewijzen zijn”, besluit Johny Vercamer.

Bijzonder nieuws

Intussen blijft het afwachten en hopen dat Pepper beter wordt. “We moeten de situatie nemen zoals ze is. Maandag ging het wat minder: Pepper wou het liefst gerust gelaten worden. Misschien had hij meer pijn? Dinsdag was het gelukkig weer beter”, vertelt Sandra Soete, het baasje van de poes.

“Zijn pootjes genezen relatief goed en op zijn lichaam is bijna alle dode huid weg. Maar hij heeft natuurlijk nog een grote open wonde die veel tijd nodig heeft om te genezen. En mogelijk zal zijn staart gedeeltelijk moeten worden geamputeerd.”

Maar er is ook bijzonder nieuws voor Pepper. “Vorige week had ik contact opgenomen met Dr. Jaak Vogeleer van het Animal Wound Care Center – Hof te Nattebroeck (Gooik). Daar gebruiken ze een speciale gel voor wondzorg, ook voor brandwonden, die de genezing met de helft van de tijd zou bespoedigen. Ze noemen dit regeneratieve therapie of het vervangen van beschadigd weefsel door identiek nieuw weefsel met dezelfde samenstelling en dezelfde functie. Dit zou voor Pepper toch betekenen dat er een veel grotere kans bestaat dat de wonden mooi kunnen genezen, vermits hij grote en diepe derdegraadsbrandwonden heeft“, legt Sandra uit.

“De gel is niet goedkoop, maar de fabrikant, Fat-Stem Laboratories uit Erembodegem, geeft ons een heel grote korting, zodat het toch financieel mogelijk zou zijn onze Pepper hiermee te behandelen. Een dikke merci van ons hiervoor. We zijn superblij”, besluiten de baasjes van Pepper.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier