Korte stroomonderbreking zet Kortrijk, deelgemeenten en stukje Kuurne in het donker

Aan het Kortrijkse station was het even pikdonker.© AN
Aan het Kortrijkse station was het even pikdonker.© AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Even voor 23 uur woensdagavond viel in grote delen van Kortrijk, deelgemeenten Heule, Bissegem en Marke en bij buurgemeente Kuurne de stroom weg. Netwerkoperator Fluvius kon het defect snel vinden en de problemen in een twintigtal minuten oplossen.

De eerste meldingen van de stroomonderbreking liepen woensdagavond kort voor 23 uur binnen vanuit Heule. Niet veel later volgden ook verschillende wijken rond het station van Kortrijk en zat ook de rest van de stad in het donker. Ook inwoners van Marke, Bissegem en Kuurne moesten het zonder stroom zien te redden.

De stroomonderbreking zorgde op de R8, de Ring rond Kortrijk, voor hinder. De wegpolitie kwam snel ter plaatse om te anticiperen op mogelijke problemen met de verkeerslichten aan die R8. In woonzorgcentrum Ter Melle in Heule werd bovendien ook gewag gemaakt van een ‘gasgeur’, al heeft die volgens de stad te maken met de stroomonderbreking.

Na een twintigtal minuten waren de elektriciteitsproblemen op de meeste plaatsen van de baan. Fluvius spreekt van een defect in het middenspanningsnet. Het euvel kon vrij snel opgelost worden. (AN/OV)

Ook de R8 baadde woensdagavond quasi volledig in het donker.© Olaf Verhaeghe
Ook de R8 baadde woensdagavond quasi volledig in het donker.© Olaf Verhaeghe

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.