Grote brownie met wenskaartje bij Zoete Wens

Phaedra Tyteca (links) en zus Sarah, uitzonderlijk bij een megabrownie van hun zaak Zoete Wens. Het normale formaat is 20 bij 15 cm. © JS
Johan Sabbe

Bij een speciale gelegenheid enkel een wenskaartje in de bus krijgen of eentje met een grote, gepersonaliseerde brownie erbij? De keuze is snel gemaakt. Het bedrijfje Zoete Wens van de zussen Phaedra en Sarah Tyteca maakt die lekkere tweede optie waar. Op vrijdag 29 oktober vierde Zoete Wens zijn eerste verjaardag. Mét korting voor de KW-lezers: gratis verzending.

 

De ambachtelijk gemaakte, verse brownies die Zoete Wens samen met een origineel wenskaartje verstuurt, zijn ongeveer 20 bij 15 cm groot. Standaard gemaakt van dezelfde soort chocolade, tevens met een veganversie. Maar vooral: met leuke opschriften. Sommige zijn het hele jaar verkrijgbaar, zoals ‘Lang leve lieve jij’, andere specifiek in een periode van het jaar, zoals nu ‘Happy Halloween’ of ‘Boe’. Er is keuze uit in totaal 24 tekstjes, met vanzelfsprekend ook de klassiekers ‘Proficiat’ en ‘Spoedig Herstel’. Maar net zo goed: ‘Hieperdepiep Hoera’.

Vers gemaakt in bakkerij Artisano in Dadizele

Precies een jaar geleden lieten de zussen Tyteca, die uit Wijnendale afkomstig zijn, de webshop van Zoete Wens online gaan. En het werd direct een succesverhaal.

Phaedra (30) is in Torhout blijven wonen. Met haar man Anthony Claeys (32) en hun kindjes Milo (5) en Eefje (1,5) heeft ze haar thuis in de Keibergstraat. Anthony runt in de Bruggestraat zijn sterk groeiende onderneming CodeKick voor webapplicaties.

Phaedra ontfermt zich over het op punt zetten van de webshop van Zoete Wens én over de promotie. Daarnaast heeft ze nog twee jobs. Vooreerst is ze zelfstandige fotografe met haar Studio Phae, gespecialiseerd in familiefotografie. En voorts ontwerpster van broodzakken en slagerijpapier bij De Clercq Packaging in Wingene.

Zus Sarah Tyteca (bijna 27) met haar man Thimo Mestdagh (27), die bakker is, bedient de klanten in hun eigen, bloeiende brood- en banketbakkerij Artisano in Dadizele. Ze hebben een kindje Romy (2). In het atelier van Artisano worden de brownies voor Zoete Wens vers gemaakt. Het chocoladegebak bestellen tegen de maandagavond om 18 uur is ideaal, want het lekkers wordt steevast op dinsdag verstuurd.

Gratis verzending voor de lezers van KW

“Een brownie in de brievenbus krijgen, is toch tien keer leuker dan enkel een wenskaartje”, vindt Phaedra. “En dat kaartje zit er sowieso toch bij. Onze brownies, vervaardigd van de beste chocolade en vrolijk versierd, vallen in de smaak en daar zijn we heel blij om. Het concept slaat aan. Het is mogelijk om het lekkers na de bestelling bij Artisano in Dadizele af te halen, maar doorgaans wordt het verstuurd. Voor de lezers van De Weekbode doen we dat tot en met donderdag 11 november gratis.”

Phaedra en Sarah hebben niet alleen zelf een passie voor hun home made brownies, ze brainstormen ook graag over nieuwe opschriften voor die heerlijke creaties. “Want we willen origineel uit de hoek blijven komen”, zeggen ze. “Dat is ons streven.”

Tot en met donderdag 11 november krijgt u bij de aankoop van een brownie van Zoete Wens (24,95 euro voor een exemplaar van 20×15 cm) gratis verzending. Vul bij het afrekenen op de website de kortingscode WEEKBODE in. Info en bestellen: Zoete Wens.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier