Grote belangstelling voor draf- en vluchtkoersen in Oostrozebeke

Hoewel de weergoden een kletsnatte dag hadden voorspeld, bleef het dinsdag de hele namiddag droog en konden de jaarlijkse paardenraces op de vlaskouters van de gebroeders Vanyzere in de Hoogstraat onder grote belangstelling plaatsvinden.

© CLY

Al tegen de klok van 14.00 uur was het drummen aan de standjes van de bookmakers, want wie naar Oostrozebeke komt, maakt er de gewoonte van om een gokje te wagen. Liefst 13 wedstrijden stonden geprogrammeerd, met als hoogtepunt de steeplechase met haag, die na twee jaar afwezigheid wegen gebrek aan deelnemers weer werd ingevoerd.

Was de belangstelling meer dan ruim, het deelnemersveld was eerder klein. Goed voor de deelnemende paarden, want de organisatoren noteerden slechts vijf deelnemende paarden per race, waar er op andere jaren minstens tien paarden per race aan de start kwamen. Aangezien er per race slechts vijf prijzen te winnen waren, vielen alle paarden in de prijzen. Niet getreurd, want tussen de wedstrijden door vloeide het gerstenat overvloedig in de feesttent. Met de paardenkoers wordt immers ook een punt gezet achter de jaarlijkse oktoberkermis.

(CLY)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.