Grote affichecampagne moet kwetsbare mensen in Menen helpen

© gf
Dries Bernaert

De Stad Menen organiseert tijdens de gedeeltelijke lockdown naar aanleiding van het coronavirus een buurtversterkend initiatief. Begin volgende week krijgen alle inwoners van Menen, Lauwe en Rekkem in plaats van het stadsmagazine een affiche in de brievenbus.

Die affiche wil kwetsbare mensen detecteren, identificeren én hulp bieden. Het is de bedoeling dat zo veel mogelijk inwoners de affiche invullen en uithangen: wie hulp nodig heeft, vult de rode kant van de affiche in en hangt die zijde uit; wie de groene kant uithangt, wil hulp bieden. De mensen kunnen op de affiche ook aangeven waarvoor ze hulp nodig hebben (rode kant) of waarmee ze willen helpen (groene kant): boodschappen doen, naar de post gaan, naar de apotheek gaan, de hond uit laten, een luisterend oor…

“We moedigen iedereen aan deze affiche te gebruiken: zo kunnen mensen uit eenzelfde buurt makkelijk zien wie hulp nodig heeft en waarmee”, klinkt het nog. “Op de affiche vragen we ook dat wie hulp nodig heeft sowieso contact opneemt met de dienst thuis- en ouderenzorg van de Stad Menen op 056 52 72 62. Vrijwilligers vragen we te willen registreren via https://www.menen.be/formulieren/registratie-vrijwilligers.”

“Zo hebben vanuit onze diensten centraal een goed zicht op wie wat nodig heeft, wie waar kan helpen én kunnen we waar nodig bijsturen.”

Grote affichecampagne moet kwetsbare mensen in Menen helpen
© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier