https://api.mijnmagazines.be/packages/navigation/

Grootste vliegtuigparking luchthaven Oostende krijgt renovatiebeurt

De renovatiewerken zullen ruim een jaar in beslag nemen.© LEM Oostende-Brugge
De renovatiewerken zullen ruim een jaar in beslag nemen.© LEM Oostende-Brugge
Bron: Belga

De luchthaven Oostende-Brugge start midden april met de renovatie van vliegtuigparking apron 2. Dat meldt het Departement Mobiliteit en Openbare Werken vrijdag. De Vlaamse overheid maakt 12,4 miljoen euro vrij voor de renovatie.

Apron 2 is de grootste vliegtuigparking op de luchthaven en wordt zowel voor passagiers- als cargovluchten gebruikt. De parking bestaat uit verhardingen die in de loop van de jaren zijn aangelegd. Die verhardingen zijn niet meer in goede staat en worden nu aangepakt. De renovatiewerken zullen ruim een jaar in beslag nemen.

Volgens Vlaams minister van Mobiliteit en Openbare Werken Lydia Peeters zal de CO2-emissie dalen dankzij de werken. “Vliegtuigen zullen niet langer hun eigen stroomgenerator moeten gebruiken aangezien ze op tien standplaatsen op termijn elektriciteit kunnen gebruiken wanneer ze geparkeerd staan.”

Tijdelijke betoncentrale

Voorts zal de oude verharding maximaal ter plaatse gerecycleerd en hergebruikt worden, om zoveel mogelijk afval te vermijden. Om dat te kunnen doen, zal op de site een tijdelijke betoncentrale worden gebouwd.

De luchthaven benadrukt dat de werken geen impact zullen hebben op het comfort en de operationele werking van de luchthaven. Alle vluchten kunnen doorgaan.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.